Artikel top billede

Hackere stjal angiveligt Apples produktplaner fra underleverandøren

Mens Apple lancerede en stribe nye produkter tirsdag befandt tech-virksomhedens underleverandør sig midt i et ransomware-angreb med russiske hackere, der hævder at have stjålet oplysninger om nye Apple-produkter fra leverandøren.

Den russike hackergruppe REvil - også kendt som Sodinokibi - hævder at have stjålet og offentliggjort produkttegninger af Apples nyeste nyeste produkter.

Produkterne, som techgiganten tirsdag aften lancerede, er blevet stjålet gennem en af Apples underleverandører, virksomheden Quanta Computer, der bygger en række af Apples Mac-produkter.

Det skriver Bloomberg.

Hackerne offentliggjorde angiveligt designoplysningerne om en ny MacBook, da Apple afholdt sin produktbegivenhed for nye gadgets - herunder iMac, iPad Pro og et opdateret Apple TV.

Gruppen hævder at have flere tegninger af produkter, og forlanger en løsesum på 50 millioner dollars - over 300 millioner kroner - for at undlade at offentliggøre disse.

Hvis hackerne har filerne, kan det betyde, at nogle af Apples hardwareplaner måske kommer frem, før Apple er klar til at annoncere disse enheder.

Quanta bekræfter angrebet. Apple har endnu ikke kommenteret angrebet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere