Artikel top billede

Hackere stjal angiveligt Apples produktplaner fra underleverandøren

Mens Apple lancerede en stribe nye produkter tirsdag befandt tech-virksomhedens underleverandør sig midt i et ransomware-angreb med russiske hackere, der hævder at have stjålet oplysninger om nye Apple-produkter fra leverandøren.

Den russike hackergruppe REvil - også kendt som Sodinokibi - hævder at have stjålet og offentliggjort produkttegninger af Apples nyeste nyeste produkter.

Produkterne, som techgiganten tirsdag aften lancerede, er blevet stjålet gennem en af Apples underleverandører, virksomheden Quanta Computer, der bygger en række af Apples Mac-produkter.

Det skriver Bloomberg.

Hackerne offentliggjorde angiveligt designoplysningerne om en ny MacBook, da Apple afholdt sin produktbegivenhed for nye gadgets - herunder iMac, iPad Pro og et opdateret Apple TV.

Gruppen hævder at have flere tegninger af produkter, og forlanger en løsesum på 50 millioner dollars - over 300 millioner kroner - for at undlade at offentliggøre disse.

Hvis hackerne har filerne, kan det betyde, at nogle af Apples hardwareplaner måske kommer frem, før Apple er klar til at annoncere disse enheder.

Quanta bekræfter angrebet. Apple har endnu ikke kommenteret angrebet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere