Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

USA tager nu kampen op med ransomware og cyberangreb rettet mod kritisk infrastruktur

En ny amerikansk taskforce skal sikre USAs cybersikkerhed og sætte hårdt mod hårdt i ransomware-angreb.

Den amerikanske regering lægger nu an til en brede indsats, der skal sætte ind overfor ransomware-angreb. Bland andet skal en taskforce, der består af en blanding af FBI-agenter og anklagere fra det amerikanske justitsministerie nedsættes.

Denne taskforce bliver til i annerkendelse af den voksende cybertrussel mod særligt ransomwareangreb og angreb på vital infrastruktur.

Det skriver Associated Press.

Både før, men særligt under corona-pandemien, der har ramt USA hårdt, har ransomware-angreb lukket både hospitaltsfuktioner og skoleklasser ned.

Løsesumskravene fra de it-kriminelle grupper er store, og der har været eksempler på hackergrupper, der har ville have over 10 millioner dollar - over 60 millioner danske kroner.

”Ransomware kan have ødelæggende menneskelige og økonomiske konsekvenser,” skrev fungerende viceadvokat John Carlin i en personalemeddelelse, denne uge.

"Når kriminelle retter sig mod kritisk infrastruktur såsom hospitaler, forsyningsselskaber og kommunale netværk, bringer deres aktivitet amerikanernes sikkerhed og sundhed i fare."

Anklager flere for ransomwareangreb

Justitsministeriet har blandt andet rettet anklager mod to iranske statsborgere, for en ransomware-sag fra 2018, hvor bagmændenes ofre omfattede byerne Atlanta og Newark, New Jersey, og resulterede i tab på 30 millioner dollar.

Føderale anklagere har deusden beskyldt nordkoreanske computerprogrammørere for at have oprettet en global ransomwarekampagne med navnet WannaCry 2.0.

Over de sidste måneder har landets præsident Joe Biden også lagt an til at saktionere Rusland for dets rolle i SolarWinds-angrebet der særligt gik ud over amerikanske virksomheder og føderale statsorganer sidste år.

Disse sanktioner blev så indført i sidste uge, og finansministeriet hævdede i den forbindelse, at den russiske efterretningstjeneste havde muliggjort ransomware-angreb ved at uddanne og kriminelle hackere og yde dem særlig beskyttelse.

På baggrund af dette er taskforce rettet mod at forbedre afdelingens evne til at forstyrre ransomware-angreb og retsforfølge de hackere, der er ansvarlige for dem.

Et andet formål er at forbedre partnerskabet mellem den offentlige og private sektor, herunder ved at tilskynde firmaer, der rammes af ransomware, til at komme frem og rapportere angreb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.