Artikel top billede

USA tager nu kampen op med ransomware og cyberangreb rettet mod kritisk infrastruktur

En ny amerikansk taskforce skal sikre USAs cybersikkerhed og sætte hårdt mod hårdt i ransomware-angreb.

Den amerikanske regering lægger nu an til en brede indsats, der skal sætte ind overfor ransomware-angreb. Bland andet skal en taskforce, der består af en blanding af FBI-agenter og anklagere fra det amerikanske justitsministerie nedsættes.

Denne taskforce bliver til i annerkendelse af den voksende cybertrussel mod særligt ransomwareangreb og angreb på vital infrastruktur.

Det skriver Associated Press.

Både før, men særligt under corona-pandemien, der har ramt USA hårdt, har ransomware-angreb lukket både hospitaltsfuktioner og skoleklasser ned.

Løsesumskravene fra de it-kriminelle grupper er store, og der har været eksempler på hackergrupper, der har ville have over 10 millioner dollar - over 60 millioner danske kroner.

”Ransomware kan have ødelæggende menneskelige og økonomiske konsekvenser,” skrev fungerende viceadvokat John Carlin i en personalemeddelelse, denne uge.

"Når kriminelle retter sig mod kritisk infrastruktur såsom hospitaler, forsyningsselskaber og kommunale netværk, bringer deres aktivitet amerikanernes sikkerhed og sundhed i fare."

Anklager flere for ransomwareangreb

Justitsministeriet har blandt andet rettet anklager mod to iranske statsborgere, for en ransomware-sag fra 2018, hvor bagmændenes ofre omfattede byerne Atlanta og Newark, New Jersey, og resulterede i tab på 30 millioner dollar.

Føderale anklagere har deusden beskyldt nordkoreanske computerprogrammørere for at have oprettet en global ransomwarekampagne med navnet WannaCry 2.0.

Over de sidste måneder har landets præsident Joe Biden også lagt an til at saktionere Rusland for dets rolle i SolarWinds-angrebet der særligt gik ud over amerikanske virksomheder og føderale statsorganer sidste år.

Disse sanktioner blev så indført i sidste uge, og finansministeriet hævdede i den forbindelse, at den russiske efterretningstjeneste havde muliggjort ransomware-angreb ved at uddanne og kriminelle hackere og yde dem særlig beskyttelse.

På baggrund af dette er taskforce rettet mod at forbedre afdelingens evne til at forstyrre ransomware-angreb og retsforfølge de hackere, der er ansvarlige for dem.

Et andet formål er at forbedre partnerskabet mellem den offentlige og private sektor, herunder ved at tilskynde firmaer, der rammes af ransomware, til at komme frem og rapportere angreb.
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere