Artikel top billede

(Foto: Photo by Daniel Korpai on I fremtiden skal Apples beskedtjeneste iMessage minde mere om et socialt netværk. Det er blot en af flere software-nyheder, som Apple i øjeblikket har i støbeskeen.

Konkurrencen på markedet for besked-apps kan blive intensiveret i de kommer når.

For ifølge det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg forbereder Apple at opdatere sin besked-tjeneste iMessage betragteligt i forbindelse med fremtidige opdateringer af selskabets iPhone-styresystem, iOS.

Opdateringen til iOS betyder, at iMessage vil få funktioner, der vil få tjenesten til at minde endnu mere om populære besked-apps som Facebook Messenger og WhatsApp, der begge er ejet af Facebook.

Læs også: Tim Cook om ny kontroversiel iPhone-funktion: Vi befinder os i en privacy-krise

Uddybert ikke besked-planer

Bloomberg uddyber ikke, hvilke funktioner som det drejer sig om.

Men mediet nævner, at målet med opdateringerne er at få iMessage til minde mere om et socialt netværk.

Opdateringerne kan allerede komme i forbindelse med lancering af iOS 15, der sandsynligvis bliver offentliggjort til juni, men ifølge Bloomberg er det også muligt, at iMessage-nyhederne først kommer på et senere tidspunkt.

Nyheden om Apples iMessage-planer falder dog sammen med, at Apple i øjeblikket ser ud til at blive stadig mere bitre rivaler.

Læs mere om det her: Mark Zuckerberg i hårdt angreb på nye privacy-tiltag i iOS 14: ”Apple er nu en af vores største konkurrenter”

På kollisionskurs med Facebook

De to selskaber er især kommet på kollisionskurs i forbindelse med en række opdateringer, som kommer i forbindelse med iOS 14.5, der betyder, at Facebooks dataindsamling blandt iPhone-brugere kan blive begrænset.

Udover opdateringerne til iMessage kan Bloomberg også rapportere om en række andre nyheder, som ventes i forbindelse med iOS15.

Ifølge Bloomberg planlægger Apple at ændre på håndteringen af notifikationer iOS. Her vil brugerne eksempelvis få mulighed for at tilpasse notifikationerne til deres aktuelle status. Det vil sige, at de kan have særlige notifikationsindstillinger, når de er på arbejde eller når de sidder på cyklen eller i bilen.

Derudover planlægger Apple også at lancere en opdateret låsskærm, en ny hjemmeskærm til iPad og en række privacy-forbedringer.

Læs også: Power-play fra Apple: Derfor er den nye iPad Pro så vild