Artikel top billede

(Foto: Adam Schultz / Adam Schultz)

Bitcoin-kursen falder efter Joe Biden har annonceret ny beskatning

Bitcoin-kursen dykker efter Joe Biden-administrationen har lanceret planer om at beskatte de rigeste amerikanere hårdere på deres investeringsgevinster.

Joe Biden planlægger at hæve skatten for de rigeste amerikanere for at takle ulighed og finansiere billioner af dollars i højere sociale udgifter. Det har fået bitcoin-investorer til at sælge fra hurtigt, og derved fået kurven til at styrtdykke.

Bitcoin-kursprisen faldt mere end 6 procent og er nu under 50.000 dollar - over 300.000 kroner - per bitcoin. det er det laveste niveau siden begyndelsen af ​​marts.

Det skriver The Guardian.

Alt imens lægger Det Hvide Hus sidste hånd på planerne om at så godt som fordoble satsen for kapitalgevinstskat for landets rige borgere, der tjener en million dollar eller derover.

Satsen der lige nu ligger på 20 procent af indtægten vil stige til 39,6 procent.

Yderligere en skat på 3,8 procent af investeringsindtægter, der blev brugt til at finansiere Obamacare, blev genetableret, hvilket betyder, at den nye topsats ville ligge på 43,4 procent.

Biden-administrationen planlægger en gennemgribende revision af det amerikanske skattesystem designet til at få rigere enkeltpersoner og store virksomheder til at betale mere i skat, takle ulighed og hjælpe med at betale regningen til præsidentens økonomiske dagsorden.

Joe Biden har dog brug for den fulde støtte fra sit parti for at føre skatteplanerne gennem Kongressen, hvor præsidenten kræver enstemmig opbakning fra demokrater, der skal stå mod modstand fra republikanerne.

Særligt tech-aktier dykker

Og det var ikke kun bitcoin-aktien der mærkede til effekten af de nyvarslede tiltag.

Wall Street-aktier, aktier i teknologivirksomheder og aktier i andre digitale aktiver trak sig alle tilbage efter offentliggørelsen sent torsdag.

Ikke lang tid forinden var bitcoin steget til sin hidtidige højderekort på 64.895 dollar. det skete 14. april. Samme dag ​​USA's største kryptovalutaudveksling, Coinbase, blev lanceret på Nasdaq-børsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere