Artikel top billede

(Foto: Adam Schultz / Adam Schultz)

Bitcoin-kursen falder efter Joe Biden har annonceret ny beskatning

Bitcoin-kursen dykker efter Joe Biden-administrationen har lanceret planer om at beskatte de rigeste amerikanere hårdere på deres investeringsgevinster.

Joe Biden planlægger at hæve skatten for de rigeste amerikanere for at takle ulighed og finansiere billioner af dollars i højere sociale udgifter. Det har fået bitcoin-investorer til at sælge fra hurtigt, og derved fået kurven til at styrtdykke.

Bitcoin-kursprisen faldt mere end 6 procent og er nu under 50.000 dollar - over 300.000 kroner - per bitcoin. det er det laveste niveau siden begyndelsen af ​​marts.

Det skriver The Guardian.

Alt imens lægger Det Hvide Hus sidste hånd på planerne om at så godt som fordoble satsen for kapitalgevinstskat for landets rige borgere, der tjener en million dollar eller derover.

Satsen der lige nu ligger på 20 procent af indtægten vil stige til 39,6 procent.

Yderligere en skat på 3,8 procent af investeringsindtægter, der blev brugt til at finansiere Obamacare, blev genetableret, hvilket betyder, at den nye topsats ville ligge på 43,4 procent.

Biden-administrationen planlægger en gennemgribende revision af det amerikanske skattesystem designet til at få rigere enkeltpersoner og store virksomheder til at betale mere i skat, takle ulighed og hjælpe med at betale regningen til præsidentens økonomiske dagsorden.

Joe Biden har dog brug for den fulde støtte fra sit parti for at føre skatteplanerne gennem Kongressen, hvor præsidenten kræver enstemmig opbakning fra demokrater, der skal stå mod modstand fra republikanerne.

Særligt tech-aktier dykker

Og det var ikke kun bitcoin-aktien der mærkede til effekten af de nyvarslede tiltag.

Wall Street-aktier, aktier i teknologivirksomheder og aktier i andre digitale aktiver trak sig alle tilbage efter offentliggørelsen sent torsdag.

Ikke lang tid forinden var bitcoin steget til sin hidtidige højderekort på 64.895 dollar. det skete 14. april. Samme dag ​​USA's største kryptovalutaudveksling, Coinbase, blev lanceret på Nasdaq-børsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere