Artikel top billede

Trecifret millioninvestering bærer frugt: Her er Danmarks nye blockchain

Den danske blockchain til blandt andet krypterede betalinger, Concordium, bliver lanceret om få uger.

Om få uger vil et af Danmarks største kryptosatsninger bære frugt. I juni måned vil den dansk-udviklede blockchain Concordium se dagens lys.

Forløber lanceringen planmæssigt, vil man fra forsommeren 2021 kunne investere i den nye kryptovaluta i flere kryptobørser, oplyser selskabet bag den danske kryptovaluta.

”Interessen for Concordium er stor fra investorer over hele verden. Vi har i de seneste måneder oplevet stor interesse fra selskaber og udviklere over hele verden. Concordiums blockchain-kode er netop blevet offentlig tilgængelig, hvilket gør det muligt for udviklere at lave deres applikationer på Concordiu,” forklarer Concordiums administrerende direktør, Lone Fønss Schrøder.

Bag valutaen er investeringer for 36 millioner dollar, svarende til 220 millioner kroner. Ved seneste værdiansættelse rundede valutaen knap ni milliarder kroner

Concordium er en decentraliseret blockchain, der byder på indbygget bruger-identifikation samt såkaldt Zero-Knowledge-Proofs, til at sikre private data.

Valutaen er kan anvendes til krypterede betalinger, som samtidig giver myndigheder mulighed for at identificere brugere samt giver brugerne mulighed for at verificere modparters identitet.

Lavt energiforbrug

Mens flere kryptovalutaer kræver enorme mængder strøm, for at de kan udvindes, er Concordium bygget efter ’Proof-of-stake’ konceptet, som gør at valutaens energiforbrug er mikroskopisk i forhold til etablerede valutaer som Bitcoin eller Ethereum, skriver virksomheden.

Bag valutaen er blandt andre Saxo Bank rigmanden Lars Seier.

Læs også: Lars Seiers blockchain-projekt gør klar til lancering: Lander 100 millioner kroner - på vej med kryptovaluta
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere