Artikel top billede

Trecifret millioninvestering bærer frugt: Her er Danmarks nye blockchain

Den danske blockchain til blandt andet krypterede betalinger, Concordium, bliver lanceret om få uger.

Om få uger vil et af Danmarks største kryptosatsninger bære frugt. I juni måned vil den dansk-udviklede blockchain Concordium se dagens lys.

Forløber lanceringen planmæssigt, vil man fra forsommeren 2021 kunne investere i den nye kryptovaluta i flere kryptobørser, oplyser selskabet bag den danske kryptovaluta.

”Interessen for Concordium er stor fra investorer over hele verden. Vi har i de seneste måneder oplevet stor interesse fra selskaber og udviklere over hele verden. Concordiums blockchain-kode er netop blevet offentlig tilgængelig, hvilket gør det muligt for udviklere at lave deres applikationer på Concordiu,” forklarer Concordiums administrerende direktør, Lone Fønss Schrøder.

Bag valutaen er investeringer for 36 millioner dollar, svarende til 220 millioner kroner. Ved seneste værdiansættelse rundede valutaen knap ni milliarder kroner

Concordium er en decentraliseret blockchain, der byder på indbygget bruger-identifikation samt såkaldt Zero-Knowledge-Proofs, til at sikre private data.

Valutaen er kan anvendes til krypterede betalinger, som samtidig giver myndigheder mulighed for at identificere brugere samt giver brugerne mulighed for at verificere modparters identitet.

Lavt energiforbrug

Mens flere kryptovalutaer kræver enorme mængder strøm, for at de kan udvindes, er Concordium bygget efter ’Proof-of-stake’ konceptet, som gør at valutaens energiforbrug er mikroskopisk i forhold til etablerede valutaer som Bitcoin eller Ethereum, skriver virksomheden.

Bag valutaen er blandt andre Saxo Bank rigmanden Lars Seier.

Læs også: Lars Seiers blockchain-projekt gør klar til lancering: Lander 100 millioner kroner - på vej med kryptovaluta
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere