Artikel top billede

USA vil have Politiken til at afsløre sit it-setup: "Verificer, at jeres selskab IKKE BRUGER denne teknologi"

I en mail vil den amerikanske ambassade have mediet Politiken til at afsløre om det bruger kinesiske it-leverandører.

Den amerikanske ambassade i Danmark har i en mail bedt avisen Politiken om at afsløre dele af sin it-opsætning.

Det skriver Politiken.

Mere specifikt ønsker ambassaden at få indsigt i om avisen bruger it-udstyr fra de kinesiske selskaber Huawei, Hytera, Hangzhou, Hikvision, Dahua og ZTE - eller nogle af deres datterselskaber.

”Venligst verificer, at jeres selskab IKKE BRUGER denne teknologi,” skriver ambassaden i mailen til Politiken.

Læs også: Nu er det lov: USA nedlægger forbud mod ledende kinesiske mobil- og netværksgiganter

Ambassaden oplyser til Politiken, at der tale om globale krav, som gælder for alle enheder under det amerikanske udenrigsministerium. Hvis Politiken ikke efterkommer kravet kan ambassaden vælge at droppe Politiken som avis-leverandør,

Hård kurs mod kinesiske it-selskabeR

Under den tidligere amerikanske præsident, Donald Trump, begyndte USA at føre en hårdere kurs over for kinesiske tech-selskaber.

Her sortlistede han en lang række kinesiske selskab, der blev vurderet som en trussel for den nationale sikkerhed.

De nævnte virksomheder i mailen til Politiken var alle på denne sortliste.

Derudover har USA for nylig sortlistet en række kinesiske producenter af supercomputere. Det drejer som følgende selskaber:
Tianjin Phytium Information Technology, Shanghai High-Performance Integrated Circuit Design Center, Sunway Microelectronics, the National Supercomputing Center Jinan, the National Supercomputing Center Shenzhen, the National Supercomputing Center Wuxi og the National Supercomputing Center Zhengzhou.

Læs mere om det her:
USA afskærer igen kinesiske it-selskaber: Sortlister syv supercomputer-producenter

USA forbyder samhandel med yderligere otte kinesiske it-selskaber - se dem her

Trump-regeringen hævder: Huawei og Hikvision kontrolleres af kinesisk militær
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Dansk booking-portal ramt af ransomware-angreb: Forhandler med hackere om betaling af løsesum
Selskabet Ak Techotel er ramt af et omfattende hackerangreb, der er gået ud over en lang række hoteller i Danmark, Sverige og Norge. Selskabet har forhandlet med hackerne bag angrebet for igen at få adgang til sine systemer igen.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.