Artikel top billede

Tesla påstår en person sad på føresædet i styrtet Tesla - myndigheder er "sikre på" det modsatte

Tesla påstår at en person sad bag rattet i en Tesla Model S under et fatalt uheld. Lokale myndigheder er sikre på at ulykken skete i en førerløs bil.

Et fatalt sammenstød mellem en Tesla model S og Texansk vejtræ kostede to personer livet d. 17. april.

Tesla hævder nu, at en af personerne sad bag rattet på tidspunktet for uheldet. Lokale myndigheder er derimod sikre på, at ingen sad i førersædet.

Det skriver The Washington Post
.

I et tweet har Teslas administrerende direktør Elon Musk skrevet at data "indtil videre" viser, at køretøjets autopilot-førerhjælpssystem ikke var aktiveret på tidspunktet for ulykken.

Lars Moravy, virksomhedens vicepræsident for køretøjsteknik, udtaler, at rattet var "deformeret", hvilket indikerer en chaufførs tilstedeværelse ved ulykken. Han tilføjede, at alle bilens sikkerhedsseler var løsnet.

Det har været vanskeligt at fastslå, hvem der sad hvor, da ulykken har efterladt bilen totalskadet og ugenkendelig.

Tesla siger, at man indtil videre ikke var i stand til at gendanne SD-kortdata fra tidspunktet for nedbruddet.

Teslas oplysninger er ikke blevet bekræftet af uafhængige efterforskere.

Hos de lokale myndigheder siger Mark Herman fra Harris County Precinct 4 til lokalstationen KHOU, at politiet er "100 procent sikre på, at ingen var i førersædet."

Samarbejdet mellem Tesla og efterforskningsteamet National Transportation Safety Board (NTSB) har været problemfyldt. Det har tidligere fået NTSB til at melde ud at Tesla ikke længere var en del af efterforskningen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere