Artikel top billede

Apple sagsøges for vildledning: "Køb" betyder ikke, at man ejer filmen

Apple sagsøges for at afskære kunder for deres køb gennem Apples tjenester. Apple mener, at det er sund fornuft ikke at forvente, at det, man køber gennem tech-gigantens iTunes-platform, er tilgængeligt for altid.

Trykker man "Køb" på en film og betaler gennem éns Apple-konto, så skal man åbenbart ikke forvente at eje filmen.

Apple trækkes nu i retten af en bruger, der mener, at Apples definition på begreberne "Køb" og "lej" er, hvad vedkommende kalder "svigefuld".

Det skriver Berlingske.

Selv om man har købt en film, kan Apple afbryde brugerens Apple-ID, som giver adgang til alle Apples tjenester.

Ifølge sagsøgeren ville han ikke have brugt så mange penge på indhold fra iTunes, hvis han havde vidst, at han kunne ende med at blive udelukket.

En dommer har i denne uge underkendt Apples forsøg på at få sagen afvist. Og søgsmålet kan blive det første ud af et størrre massesøgsmål, der kan få stor betydning for fremtidigt digitalt salg af underholdning på nettet.

Apples argument lyder, at "ingen fornuftig kunde ville tro", at det indhold, man køber gennem iTunes, vil være tilgængeligt for evigt.

Dette er dommer John Mendez ikke enig i, som derfor har afvist at lukke sagen.

En lignende sag, hvor en kunde, der har købt for over 153.000 kroner film og apps, har ført til søgsmål. Kundens Apple-konto var blevet spærret, og kunden blev dermed afskåret fra sine køb.Premium
Ikke mange kender VMware - men danske it-professionelle er ret vilde med selskabet
Computerworld Image 2021 VMware sidder ikke inde med det mest velkendte brand i Danmark, men alligevel ryger selskabet til tops i årets image-undersøgelse. Virtualiserings-giganten høster nemlig anerkendelse på en række afgørende parametre.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.