Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Apple sagsøges for vildledning: "Køb" betyder ikke, at man ejer filmen

Apple sagsøges for at afskære kunder for deres køb gennem Apples tjenester. Apple mener, at det er sund fornuft ikke at forvente, at det, man køber gennem tech-gigantens iTunes-platform, er tilgængeligt for altid.

Trykker man "Køb" på en film og betaler gennem éns Apple-konto, så skal man åbenbart ikke forvente at eje filmen.

Apple trækkes nu i retten af en bruger, der mener, at Apples definition på begreberne "Køb" og "lej" er, hvad vedkommende kalder "svigefuld".

Det skriver Berlingske.

Selv om man har købt en film, kan Apple afbryde brugerens Apple-ID, som giver adgang til alle Apples tjenester.

Ifølge sagsøgeren ville han ikke have brugt så mange penge på indhold fra iTunes, hvis han havde vidst, at han kunne ende med at blive udelukket.

En dommer har i denne uge underkendt Apples forsøg på at få sagen afvist. Og søgsmålet kan blive det første ud af et størrre massesøgsmål, der kan få stor betydning for fremtidigt digitalt salg af underholdning på nettet.

Apples argument lyder, at "ingen fornuftig kunde ville tro", at det indhold, man køber gennem iTunes, vil være tilgængeligt for evigt.

Dette er dommer John Mendez ikke enig i, som derfor har afvist at lukke sagen.

En lignende sag, hvor en kunde, der har købt for over 153.000 kroner film og apps, har ført til søgsmål. Kundens Apple-konto var blevet spærret, og kunden blev dermed afskåret fra sine køb.