Artikel top billede

Virksomheder i dansk landsdel halter voldsomt bagud på digitalisering

Digitaliseringen halter alvorligt efter blandt de mindre virksomheder i Region Syddanmark. Halvdelen af de små og mellemstore virksomheder er karakteriseret som 'lavt digitaliseret.'

Selvom digitaliseringen er blevet accelereret voldsomt i løbet af det seneste år, så står det skidt til blandt de mindre virksomheder i Region Syddanmark.

Halvdelen af de små og mellemstore virksomheder i regionen har et lavt digitaliseringsniveau. Det viser en undersøgelse fra Erhvervshus Fyn og Erhvervshus Sydjylland, der tilsammen dækker Region Syddanmark.

Værst ser det ud i Sydjylland, hvor det er 51 procent af virksomhederne, der er lavt digitaliseret. Lidt bedre går det med digitaliseringen på Fyn. Her lyder tallet på 41 procent.

Undersøgelsen, der er foretaget blandt 965 virksomheder, viser endda at digitaliseringen er fladet i løbet af de seneste tre år.

Antallet af virksomheder, der er lavt digitaliserede er nemlig faldet med fem procentpoint siden 2018.

Det sker selvom virksomhederne samtidig vurderer, at barriererne for rent faktisk at blive digital er sænket markant i forhold til 2018.

Adgangen til spicalister inden for it er den største barriere for virksomhederne, men det problem er kraftigt forbedret på to år.

Meget nemmere adgang til digitalisering

I 2018 svarede 22 procent, at adgangen til kvalificeret arbejdskraft var et problem for at digitalisere virksomheden. I dag er det kun 11 procent, der oplever det som en begrænsning.

Derfor opfordrer de to erhvervshuse bag undersøgelsen, at virksomhederne i Syddanmark slår til nu.

"Digitale teknologier og processer er virksomhedernes vej til bl.a. kriserobusthed og muligheder for eksport og vækst. Dermed er det en af de mest effektive veje til at sikre, at Fyn og Syddanmark ikke halter bagud," siger borgmester i Nyborg Kommune, Kenneth Muhs (V), der er formand for Erhvervshus Fyn og tilføjer:

"Det er derfor afgørende, at de syddanske virksomheder sætter mere turbo på deres digitalisering, og vores nye undersøgelse viser tydeligt, at de oplever langt færre barrierer for digitalisering end tidligere. Så vinduet er åbent nu."
Premium
DXC Technology færdig som leverandør af Den Digitale Tinglysning: Netcompany indsættes som ny leverandør
Netcompany bliver ny leverandør af Den Digitale Tinglysning, som DXC Technology har stået for i de seneste mange år.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.