Artikel top billede

Morgen-briefing: Dansk ‘Game of the Year’ kåret / TDC venter afgørelse i Østre Landsret i dag / Intel vil investere milliarder af kroner i Israel

Dansk ‘Game of the Year’ kåret. TDC venter afgørelse i Østre Landsret i dag. Intel vil investere milliarder af kroner i Israel.

Velkommen til ugens første morgen-briefing fra Computerworld.

Mandagens morgen-overblik er sammensat af din altid ærbødige morgen-vært, Dan Jensen.

Dansk ‘Game of the Year’ kåret

Det danskudviklede spil Deep Rock Galactic er blevet kåret til ‘Game of The Year’ og dermed det bedste spil, som den danske spil-branche har været i stand til at levere i år.

Det skete i sidste uge, da Spilprisen 2021 løb af stablen.

Deep Rock Galactic vandt også prisen som spillet med den bedste lyd-side og det bedste spil-design.

Deep Rock Galactic er udviklet af danske Ghost Ship Games og har ifølge DR indtjent mere end 300 millioner kroner. Spillet er blevet downloadet et par millioner gange.

Du kan læse mere om de nominerede og vinderne af Spilprisen 2021 her.

TDC venter afgørelse i Østre Landsret i dag

Østre Landsret afsiger i dag formodentlig dom i den store sag mod kapitalfondene Apax, Blackstone, KKR, Permira og Providence, der ejede TDC. samt den amerikanske it-virksomhed NetApp, som Skattestyrelsen har anlagt.

Sagen handler om, hvorvidt multinationale selskaber skal beskattes i Danmark, hvis de via Danmark kanaliserer penge videre til et andet land.

Skattestyrelsen mener, at selskaberne har ført udbytter og renter fra Danmark til udlandet via et net af selskaber og har rettet et samlet skattekrav på 6,8 milliarder kroner plus renter.

Sagerne har trukket ud i årevis, men en række domme fra EU-Domstolen i 2019 gav i årets begyndelse Skattestyrelsen blod på tanden igen.

Du kan læse mere om sagen her: Skat indleder kæmpesag mod tidligere ejere af TDC og amerikansk it-virksomhed

Intel vil investere milliarder af kroner i Israel

Intel vil investere yderligere 600 millioner dollar - omkring 3,7 milliarder kroner - i Israel.

Det meddelte Intel-topchef Pat Gelsinger under et en-dags besøg i landet forleden.

Intel vil således investere 400 millioner dollar i udbygning af det israelse selskab Mobileye, som Intel købte i 2017. Intel vil opbygge Mobileye til at blive selskabets R&D-hovedkvarter for udvikling af teknologi til selvkørende biler.

Yderligere 200 millioner dollar skal investeres i at bygge et R&D-center i Haifa med navnet IDC12, hvor Intel på sigt sigt vil beskæftige 6.000 medarbejdere.

Intel har i de senere år købt tre israelske selskaber - alle for solide beløb: Mobileye i 2017 for 15 milliarder dollar, AI-selskabet Habana i 2019 for to milliarder dollar og Moovit i fjor for en milliard dollar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere