Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Skat indleder kæmpesag mod tidligere ejere af TDC og amerikansk it-virksomhed

Den amerikanske it-virksomhed Netapp og fem kapitalfonde, der ejede TDC, bliver nu trukket i retten for manglende betaling af skat.

Skattestyrelsen indleder kæmpe skattekrav mod fem store kapitalfonde, der tidligere ejede telekoncernen TDC, og den amerikanske it-virksomhed Netapp.

Det skriver Finans.

De to sager er kørt sammen og en del af en hel stribe sager mod multinationale selskaber, der ifølge Skattestyrelsen har ført udbytter og renter fra Danmark til udlandet gennem et net af selskaber.

Det samlede skattekrav er lige nu på 6,8 milliarder kroner plus renter.

Læs også: It-koks for milliarder af skattekroner spøger i statens samlede regnskab: "Hovedparten af pengene er et eller andet sted, men Skat kan ikke dokumentere, hvor de er"

Sagerne har trukket ud i årevis, men en række domme fra EU-Domstolen i 2019 har givet Skattestyrelsen blod på tanden igen.

I næste uge indleder Skattestyrelsen så sagen mod Netapp og kapitalfondene Apax, Blackstone, KKR, Permira og Providence, der ejede TDC.

Netapp mangler at betale 180 millioner kroner i skat af udbyttebetalinger, mens der i det ene af kravene mod kapitalfondene kræves en skattebetaling på knap en milliard kroner.

Skattestyrelsen har ifølge sin seneste opgørelse 150 igangværende sager, hvor af 48 er mod virksomheder.

Læs også: Skattesmæk: Skattestyrelsen sender krav til Avanade Danmark på 19 millioner kroner