Skat indleder kæmpesag mod tidligere ejere af TDC og amerikansk it-virksomhed

Den amerikanske it-virksomhed Netapp og fem kapitalfonde, der ejede TDC, bliver nu trukket i retten for manglende betaling af skat.

Skattestyrelsen indleder kæmpe skattekrav mod fem store kapitalfonde, der tidligere ejede telekoncernen TDC, og den amerikanske it-virksomhed Netapp.

Det skriver Finans.

De to sager er kørt sammen og en del af en hel stribe sager mod multinationale selskaber, der ifølge Skattestyrelsen har ført udbytter og renter fra Danmark til udlandet gennem et net af selskaber.

Det samlede skattekrav er lige nu på 6,8 milliarder kroner plus renter.

Læs også: It-koks for milliarder af skattekroner spøger i statens samlede regnskab: "Hovedparten af pengene er et eller andet sted, men Skat kan ikke dokumentere, hvor de er"

Sagerne har trukket ud i årevis, men en række domme fra EU-Domstolen i 2019 har givet Skattestyrelsen blod på tanden igen.

I næste uge indleder Skattestyrelsen så sagen mod Netapp og kapitalfondene Apax, Blackstone, KKR, Permira og Providence, der ejede TDC.

Netapp mangler at betale 180 millioner kroner i skat af udbyttebetalinger, mens der i det ene af kravene mod kapitalfondene kræves en skattebetaling på knap en milliard kroner.

Skattestyrelsen har ifølge sin seneste opgørelse 150 igangværende sager, hvor af 48 er mod virksomheder.

Læs også: Skattesmæk: Skattestyrelsen sender krav til Avanade Danmark på 19 millioner kroner
Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.