Artikel top billede

Steget over 300 procent - denne kryptovaluta giver bitcoin kamp til stregen

En ny kryptovaluta er siden 2015 blevet spået som mulig arvtager til bitcoin. Natten til mandag nåede denne valuta så en kursstigning på 300 procent.

Prisen på bitcoinens stærke kryptovaluta-konkurrent etheren nåede natten til mandag en pris på over 3.000 dollar - svarende til 18.500 danske kroner. Det er første gang nogensinde.

"Det er ret voldsomt," siger kryptoanalytiker Mads Eberhardt fra Saxo Bank til Finans.

Ether er den betalingsenhed, der bruges som valuta i ethereum-netværket. Etheren er dermed vokset mere end 300 procent siden starten af 2021.

Og før jeg fortsætter, skal to begreber lige på plads:

For det første: Ethereum er en open source blockchain-teknologi baseret på smart contracts.

Ethereum drejer sig om en virtuel maskine - The Ethereum Virtual Machine (EVM) - der kan udføre programmerbare scripts ved hjælp af et globalt netværk.

For det andet: Smart contracts er en transaktionsprotokol, der automatisk kan udføre, kontrollere og dokumentere juridisk relevante begivenheder og handlinger i henhold til vilkårene i en kontrakt eller aftale.

For fire måneder siden lå mere end 70 procent af al værdi investeret i kryptoaktiver i Bitcoin.

I dag er dennes blockchain-markedsandel faldet til 48 procent. Samtidig er ethereums markedsandel vokset fra under 11 til mere end 15 procent.

Blandt andet har Den Europæiske Investeringsbank for nylig udstedte obligationer for 100 millioner euro på ethereum-netværket.

Mads Eberhardt mener, at det er udtryk for en voksende optimisme med hensyn til, hvad blockchains som ethereum kan bruges til.

Allerede da valutaen blev lanceret i 2015 blev det forudset, at den ville vippe bitcoin af pinden som verdens førende valuta. Dette venter investorer dog stadig på.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.