Artikel top billede

(Foto: Nick Chong)

Steget over 300 procent - denne kryptovaluta giver bitcoin kamp til stregen

En ny kryptovaluta er siden 2015 blevet spået som mulig arvtager til bitcoin. Natten til mandag nåede denne valuta så en kursstigning på 300 procent.

Prisen på bitcoinens stærke kryptovaluta-konkurrent etheren nåede natten til mandag en pris på over 3.000 dollar - svarende til 18.500 danske kroner. Det er første gang nogensinde.

"Det er ret voldsomt," siger kryptoanalytiker Mads Eberhardt fra Saxo Bank til Finans.

Ether er den betalingsenhed, der bruges som valuta i ethereum-netværket. Etheren er dermed vokset mere end 300 procent siden starten af 2021.

Og før jeg fortsætter, skal to begreber lige på plads:

For det første: Ethereum er en open source blockchain-teknologi baseret på smart contracts.

Ethereum drejer sig om en virtuel maskine - The Ethereum Virtual Machine (EVM) - der kan udføre programmerbare scripts ved hjælp af et globalt netværk.

For det andet: Smart contracts er en transaktionsprotokol, der automatisk kan udføre, kontrollere og dokumentere juridisk relevante begivenheder og handlinger i henhold til vilkårene i en kontrakt eller aftale.

For fire måneder siden lå mere end 70 procent af al værdi investeret i kryptoaktiver i Bitcoin.

I dag er dennes blockchain-markedsandel faldet til 48 procent. Samtidig er ethereums markedsandel vokset fra under 11 til mere end 15 procent.

Blandt andet har Den Europæiske Investeringsbank for nylig udstedte obligationer for 100 millioner euro på ethereum-netværket.

Mads Eberhardt mener, at det er udtryk for en voksende optimisme med hensyn til, hvad blockchains som ethereum kan bruges til.

Allerede da valutaen blev lanceret i 2015 blev det forudset, at den ville vippe bitcoin af pinden som verdens førende valuta. Dette venter investorer dog stadig på.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere