Artikel top billede

(Foto: (C) Council of the EU / Mario Salerno)

Helle Thornings råd skal fælde dom over Trump på torsdag

Facebooks Tilsynsråd, med tidligere statsminister Helle Thorning i en hovedrolle, afsiger snart dom over Trumps fremtid på det udbredet sociale medie.

Der er få dage til, at Facebooks særlige Tilsynsråd skal tage stilling til, hvorvidt Facebooks beslutning om at blokere Trump på platformen ovenpå angrebet på den amerikanske kongres 6. januar 2021, var korrekt.

På torsdag vil Helle Thorning-Schmidt som såkaldt co-chair for rådet, der tæller 20 medlemmer, træffe den endelige afgørelse og enten stadfæste blokeringen af Donald Trumps konto eller tillade hans retur på platformen.

Det skriver finansmediet Bloomberg.

”Vi mener at risikoen ved at lade præsidenten fortsætte med at bruge vores service i denne tid er for stor,” begrundede Facebook-chef Mark Zuckerberg, dengang hans sociale medie trak stikket til Donald Trump på Facebook og søstermediet Instagram.

Den forhenværende amerikanske præsident kunne tidligere tælle 35 millioner følgere på platformen.

Den mest omfangsrige blokering for Trump kom på hans yndlingsmedie, Twitter, hvor han ovenpå angrebene blev forment adgangen til hans 89 millioner følgere.

Læs også: Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere