Artikel top billede

(Foto: PR/ Kristian Brasen)

Teleankenævnet: Teleselskaber i Danmark har lov til at afvise sommerhus-ejere med bopæl i udlandet

Dansk adresse, NemID, NemKonto, cpr-nummer og indkomst i Danmark er ikke nok til at give udlandsdansker bredbåndsmuligheder i sommerhuset.

Udlandsdanskere kan ikke regne med at kunne koble sig op med bredbånd i eget hus.

Det fastslår en dom fra Teleankeankenævnet, hvor en bredbåndsudbyder får medhold i en klage, som en udlandsdansker har indbragt overfor nævnet.

Her klagede den danske statsborger, der er bosat i Frankrig, over at han ikke kan tegne bredbåndsabonnement til sit sommerhus hos nogen dansk teleudbyder, heriblandt Telia Danmark, som klagen er rettet imod.

Telia begrunder sin afvisning overfor nævnet med risici og udfordringer forbundet med blandt andet muligheden for inddrivelse ved manglende betaling og eventuel retsforfølgning af kunder uden dansk bopælsadresse.

Denne afvisning finder Teleankenævnet som begrundet, selvom det anføres, at der i en bekendtgørelse om slutbrugerrettigheder på teleområdet henvises til at:

”Udbydere af elektroniske kommunikationsnet eller -tjenester må ikke anvende forskellige krav eller generelle betingelser for slutbrugernes adgang til eller brug af net eller tjenester 3 af grunde, der vedrører slutbrugernes nationalitet, bopælssted eller hovedforretningssted, medmindre en sådan forskellig behandling er objektivt begrundet.”

I nævnets afgørelse noteres det specifikt at hensynet til udfordringer med inddrivelse og retsforfølgning for Telia Danmark udgør netop en sådan objektiv begrundelse.

Den berørte sommerhusejer har i sin klage specificeret, at han har NemID, NemKonto i Danske Bank, cpr-nummer og indkomster i Danmark der kunne indgå i en eventuel kreditvurdering.

Afgørelsen kan læses her.

Læs også: Erhvervsstyrelsen fastslår: TDC har lov til konstant at logge din smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere