Artikel top billede

Teleankenævnet: Teleselskaber i Danmark har lov til at afvise sommerhus-ejere med bopæl i udlandet

Dansk adresse, NemID, NemKonto, cpr-nummer og indkomst i Danmark er ikke nok til at give udlandsdansker bredbåndsmuligheder i sommerhuset.

Udlandsdanskere kan ikke regne med at kunne koble sig op med bredbånd i eget hus.

Det fastslår en dom fra Teleankeankenævnet, hvor en bredbåndsudbyder får medhold i en klage, som en udlandsdansker har indbragt overfor nævnet.

Her klagede den danske statsborger, der er bosat i Frankrig, over at han ikke kan tegne bredbåndsabonnement til sit sommerhus hos nogen dansk teleudbyder, heriblandt Telia Danmark, som klagen er rettet imod.

Telia begrunder sin afvisning overfor nævnet med risici og udfordringer forbundet med blandt andet muligheden for inddrivelse ved manglende betaling og eventuel retsforfølgning af kunder uden dansk bopælsadresse.

Denne afvisning finder Teleankenævnet som begrundet, selvom det anføres, at der i en bekendtgørelse om slutbrugerrettigheder på teleområdet henvises til at:

”Udbydere af elektroniske kommunikationsnet eller -tjenester må ikke anvende forskellige krav eller generelle betingelser for slutbrugernes adgang til eller brug af net eller tjenester 3 af grunde, der vedrører slutbrugernes nationalitet, bopælssted eller hovedforretningssted, medmindre en sådan forskellig behandling er objektivt begrundet.”

I nævnets afgørelse noteres det specifikt at hensynet til udfordringer med inddrivelse og retsforfølgning for Telia Danmark udgør netop en sådan objektiv begrundelse.

Den berørte sommerhusejer har i sin klage specificeret, at han har NemID, NemKonto i Danske Bank, cpr-nummer og indkomster i Danmark der kunne indgå i en eventuel kreditvurdering.

Afgørelsen kan læses her.

Læs også: Erhvervsstyrelsen fastslår: TDC har lov til konstant at logge din smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.