Artikel top billede

(Foto: THE_WHITE_HOUSE / SHEALAH_CRAIGHEAD)

Trump dømt ude af Helle Thornings tilsynsråd: Må ikke vende tilbage til Facebook

Den amerikanske ekspræsident må se sig holdt ude af det populære medie i lang tid.

Facebooks tilsynsorgan, ’the oversight board’, med blandt andet forhenværende statsminister Helle Thorning i en hovedrolle har truffet sin vigtigste afgørelse til dato.

I dag dømmer tilsynet, at Facebooks blokering af den daværende amerikanske præsident Donald Trumps konto var på sin plads, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Blokeringen kom i kølvandet på urolighederne i og omkring det amerikanske kongres, som resulterede i fire dødsfald heriblandt en politimand.

Efterlyser retningslinjer

Det sociale medie skal dog indenfor de kommende seks måneder konkretisere sine retningslinjer for, hvordan prominente brugere som verdensledere skal behandles, hvis de forbryder sig mod mediets retningslinjer.

”Vi vil nu tage tilsynets beslutning til efterretning og rette klart og afmålt ind," udtaler Facebooks vicepræsident Nick Clegg som bekræfter, at Facebook fortsat vil suspendere Donald Trumps konto.

Den forhenværende amerikanske præsident kunne tidligere tælle 35 millioner følgere på platformen.

Den mest omfangsrige blokering for Trump kom på hans yndlingsmedie, Twitter, hvor han ovenpå angrebene blev forment adgangen til hans 89 millioner følgere.

Læs også: Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere