Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: MitID lanceres - kører i test i de første tre måneder / Ageras-stifter Rico Andersen på vej med bank-service / Dansk Erhverv godt tilfreds med lov-ændring om data-deling / Stor delleverance godkendt i udrulning af Digital Post

MitID lanceres - kører i test i de første tre måneder. Ageras-stifter Rico Andersen på vej med bank-service. Dansk Erhverv godt tilfreds med lov-ændring om data-deling. Stor delleverance godkendt i udrulning af Digital Post. Danske høreapparat-selskaber ser vigtigt vendepunkt i USA.

Godmorgen og velkommen til den sidste morgen-briefing fra Computerworld i denne uge. Dagens morgen-briefing er sammensat af Dan Jensen.

MitID lanceres - kører i test i de første tre måneder

En række udvalgte brugere og medarbejdere kan nu tage fat på det MitID, der fra næste år skal afløse det 10 år gamle NemID.

Digitaliseringsstyrelsen slap formelt test-udgaven løs torsdag.

“Testperioden foregår i bølger, hvor flere og flere testpersoner kommer på, og hvor i alt op til 7.000 testpersoner blandt andet skal teste selve overgangen fra NemID til MitID i deres net- eller mobilbank, meddeler styrelsen.

Efter test-perioden er det planen, at den egentlige udrulning indledes til august, hvorefter danskerne gradvist vil blive overført til den nye løsning.

Alle de cirka 5,2 millioner voksne danskere vil have MitID engang i 2022.

Du kan læse mere hos Digitaliseringsstyrelsen her.

Ageras-stifter Rico Andersen på vej med bank-service

29-årige Rico Andersen - der i en ung alder stiftede Ageras - er på vej med en bank-tjeneste, hvor han under navnet Ageras Finance tilbyde finansielle ydelser til virksomheder somudlån, kassekreditter, betalingskort og fakturabelåning.

Selskabet har netop søgt om licens til at blive såkaldt e-pengeinstitut.

“Vores mål er bare at lette de små virksomheders hverdag inden for regnskabsmæssige og finansielle ydelser. Inden for nær fremtid prøver vi vores nye løsninger af til de godt 400.000 virksomheder, vi har på vores platforme rundt om i verden,” siger Rico Andersen til Finans.

Fremadstormende Ageras er i dag aktiv på seks markeder og er netop blevet værdisat til 1,5 milliarder kroner.

Dansk Erhverv godt tilfreds med lov-ændring om data-deling

Dansk Erhverv er rigtigt godt tilfreds med Folketingets ændringer i den såkaldte PSI-lov, der nu gør det langt nemmere af få adgang til at udnytte offentlige data.

Fra Dansk Erhverv meddeler digitaliseringspolitisk chef, Janus Sandsgaard, at en det ‘en vigtig opgave for en tidssvarende offentlig sektor’ at have stille data til rådighed på en ensartet og åben måde.

“Viden bliver ikke mindre af at blive delt – tværtimod, så det er godt, der kommer en styrket adgang til offentlige data,” siger han.

Dansk Erhverv efterlyser dog samtidig et fælles katalog over alle offentlige data.

Stor delleverance godkendt i udrulning af Digital Post

Digitaliseringsstyrelsen har formelt godkendt den store dellleverance 3 i i i udrulningen af næste generation af Digital Post, som Netcompany leverer.

Det er den i alt 10. ‘prøve’ af løsningen, som får grønt lys, siden kontrakten blev underskrevet med Netcompany i efteråret 2019, meddeler Digitaliseringsstyrelsen.

“Nu kigger vi frem mod overtagelsesprøven i august, som markerer, at ansvaret for løsningen formelt overgår til Digitaliseringsstyrelsen,” lyder det fra styrelsen.
Delleverance 3 indeholder blandt andet snitflader mod systemer hos afsendere og modtagere.

Digitaliseringsstyrelsen gør opmærksom på, at der bliver indført en række vigtige ændringer i testmiljøet 20. maj, som man skal være opmærksom på, hvis man er leverandør eller sidder med it-opgaver på området i en myndighed.

Danske høreapparat-selskaber ser vigtigt vendepunkt i USA

Danske GN Audio, Demant og WU Audiology ser vigtigt vendepunkt på det store amerikanske marked, der har været hårdt ramt af corona.

Ifølge Børsen sket ændringen i marts i kølvandet på vaccineudrulningen i USA.

Avisen peger på, at 32,3 procent af den amerikanske befolkning allerede er fuldt vaccineret i USA.

“Det bekræfter vores underliggende antagelse om, at når en meningsfyldt del af befolkningen er vaccineret, så vil vores marked normalisere sig,” siger admininstrerende direktør i GN Audio, Gitte Aabo, til avisen.