Artikel top billede

Højprofileret retssag afslører: Sådan forhandler Apple med Netflix, Facebook og Microsoft om vilkår i App Store

Tonsvis af interne dokumenter er kommet frem i Epic Games' retssag mod Apple, der viser, hvordan iPhone-producenten forhandler med sine store partnere omkring App Store-vilkår.

Den højprofilerede monopolretssag mellem Epic Games og Apple tager hul på et nyt kapitel.

Epic Games mener, at Apples App Store er konkurrenceforvridende, da selskabet tager op mod 30 procent af alle køb. Dette argumenterede Epic Games for sidste uge, hvor en masse inerne dokumenter fra Apple blev afsløret.

Her kom en lang række email-tråde og andre dokumenter frem, der fylder 60 ringbind til sammen, skriver CNBC.

De offentliggjorte informationer afslører, hvordan Apple forhandler med sine største partnere såsom Facebook, Netflix og Microsoft om, hvilke vilkår de skal have i App Store.

Dokumenterne tegner et billede af Apple som en virksomhedder er yderst opmærksom på de mest indbringende apps på platformen.

Apple afholder regelmæssige forhandlingsmøder med de store partnere.

De fremførte emails viser, at Apple ikke går på kompromis med selskabets regler om, hvad der er tilladt i App Store og vilkårene om gebyr.

Men Apple forhandler i stedet om andre ting, såsom placering på forsiden af app-butikken, koordinering og reklame gennem Apples produktlanceringer og adgang til eksklusive programmeringsfunktioner.

Sidste uge fremførte Epic Games, der står bag Fortnite-spillet, sin side af sagen, hvor Apple vil fremføre sin denne uge.

I sidste ende vil dommeren afgøre, om Apple skal tillade Epic Games at installere sin egen app-butik på iPhones og derved omgå Apples gebyr på op mod 30 procent af købene.

Læs mere her: Apple forsvarer udskældt betalingsmodel i retssag: "Vi vil ikke være som Android"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere