Artikel top billede

Højprofileret retssag afslører: Sådan forhandler Apple med Netflix, Facebook og Microsoft om vilkår i App Store

Tonsvis af interne dokumenter er kommet frem i Epic Games' retssag mod Apple, der viser, hvordan iPhone-producenten forhandler med sine store partnere omkring App Store-vilkår.

Den højprofilerede monopolretssag mellem Epic Games og Apple tager hul på et nyt kapitel.

Epic Games mener, at Apples App Store er konkurrenceforvridende, da selskabet tager op mod 30 procent af alle køb. Dette argumenterede Epic Games for sidste uge, hvor en masse inerne dokumenter fra Apple blev afsløret.

Her kom en lang række email-tråde og andre dokumenter frem, der fylder 60 ringbind til sammen, skriver CNBC.

De offentliggjorte informationer afslører, hvordan Apple forhandler med sine største partnere såsom Facebook, Netflix og Microsoft om, hvilke vilkår de skal have i App Store.

Dokumenterne tegner et billede af Apple som en virksomhedder er yderst opmærksom på de mest indbringende apps på platformen.

Apple afholder regelmæssige forhandlingsmøder med de store partnere.

De fremførte emails viser, at Apple ikke går på kompromis med selskabets regler om, hvad der er tilladt i App Store og vilkårene om gebyr.

Men Apple forhandler i stedet om andre ting, såsom placering på forsiden af app-butikken, koordinering og reklame gennem Apples produktlanceringer og adgang til eksklusive programmeringsfunktioner.

Sidste uge fremførte Epic Games, der står bag Fortnite-spillet, sin side af sagen, hvor Apple vil fremføre sin denne uge.

I sidste ende vil dommeren afgøre, om Apple skal tillade Epic Games at installere sin egen app-butik på iPhones og derved omgå Apples gebyr på op mod 30 procent af købene.

Læs mere her: Apple forsvarer udskældt betalingsmodel i retssag: "Vi vil ikke være som Android"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere