Artikel top billede

Apple forsvarer udskældt betalingsmodel i retssag: "Vi vil ikke være som Android"

Retssagen mellem Apple og den populære spiludvikler Epic Games er skudt i USA. Apple er anklaget for at misbruge sin dominerende position gennem App Store, men it-giganten fastholder, at det ikke er et problem.

Mandag gav Apple og spiludvikleren Epic Games deres syn på den verserende retssag mellem de to selskaber.

Epic Games, der blandt andet står bag det populære online-spil Fortnite, anklager Apple for at misbruge App Store på iPhones til at afkræve udviklere urimelig høje andele af app-udviklernes overskud.

I EU har Margrethe Vestager netop lanceret en lignende undersøgelse af Apples betalingsmodel i App Store, der altså er udskældt fra flere sider.

Apple fastholder dog i retssagen mod Epic Games, at det ikke er et problem, når selskabet kræver alle betalinger af apps på iPhones skal ske gennem App Store.

Selskabet tager desuden op imod 30 procent af indtægterne på salg gennem App Store.

Læs også: EU lægger sag an mod Apple for at tvinge musik-apps til at anvende Apples eget betalingssystem

Den amerikanske it-gigant mener ifølge mediet CNBC for, at modellen sikrer en høj kvalitet i de apps man kan få til sin iPhone.

"Epic vil gerne have os til at være Android, men det vil vi ikke være. Og vores kunder vil heller ikke have det. De vil have valgfriheden," siger Apples advokat Karen Dunn.

Apples understreger desuden, at netop på grund af App Store har selskabet været i stand til at minimere antallet af hackerangreb mod iPhones.

Ifølge selskabet selv udgør iOS bare to procent af alle malware-angreb på digitale styresystemer.

"Hvis du fjerne det sikkerhedslag fra iPhones bliver det et slaraffenland for hackere. Det er årsagen til at Androids sikkerhedsstatistikker er så meget værre," lyder det fra Karen Dunn.

Læs også: Nye dokumenter afslører: Derfor droppede Apple planer om iMessage til AndroidPremium
Ikke mange kender VMware - men danske it-professionelle er ret vilde med selskabet
Computerworld Image 2021 VMware sidder ikke inde med det mest velkendte brand i Danmark, men alligevel ryger selskabet til tops i årets image-undersøgelse. Virtualiserings-giganten høster nemlig anerkendelse på en række afgørende parametre.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.