Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Apple forsvarer udskældt betalingsmodel i retssag: "Vi vil ikke være som Android"

Retssagen mellem Apple og den populære spiludvikler Epic Games er skudt i USA. Apple er anklaget for at misbruge sin dominerende position gennem App Store, men it-giganten fastholder, at det ikke er et problem.

Mandag gav Apple og spiludvikleren Epic Games deres syn på den verserende retssag mellem de to selskaber.

Epic Games, der blandt andet står bag det populære online-spil Fortnite, anklager Apple for at misbruge App Store på iPhones til at afkræve udviklere urimelig høje andele af app-udviklernes overskud.

I EU har Margrethe Vestager netop lanceret en lignende undersøgelse af Apples betalingsmodel i App Store, der altså er udskældt fra flere sider.

Apple fastholder dog i retssagen mod Epic Games, at det ikke er et problem, når selskabet kræver alle betalinger af apps på iPhones skal ske gennem App Store.

Selskabet tager desuden op imod 30 procent af indtægterne på salg gennem App Store.

Læs også: EU lægger sag an mod Apple for at tvinge musik-apps til at anvende Apples eget betalingssystem

Den amerikanske it-gigant mener ifølge mediet CNBC for, at modellen sikrer en høj kvalitet i de apps man kan få til sin iPhone.

"Epic vil gerne have os til at være Android, men det vil vi ikke være. Og vores kunder vil heller ikke have det. De vil have valgfriheden," siger Apples advokat Karen Dunn.

Apples understreger desuden, at netop på grund af App Store har selskabet været i stand til at minimere antallet af hackerangreb mod iPhones.

Ifølge selskabet selv udgør iOS bare to procent af alle malware-angreb på digitale styresystemer.

"Hvis du fjerne det sikkerhedslag fra iPhones bliver det et slaraffenland for hackere. Det er årsagen til at Androids sikkerhedsstatistikker er så meget værre," lyder det fra Karen Dunn.

Læs også: Nye dokumenter afslører: Derfor droppede Apple planer om iMessage til Android