Artikel top billede

Kina truer med gengæld mod Ericsson: Vil have Sverige til at fjerne Huaweis 5G-forbud

Hvis ikke de svenske myndigheder fjerner 5G-forbuddet mod Huawei, så vil Kina gøre gengæld mod Ericsson, lyder truslen.

Sverige får nu en sidste chance at fjerne forbuddet mod Huaweis deltagelse på det svneske 5G-marked.

Ellers vil Kina gøre gengæld mod rivalen Ericsson.

Det skriver Wall Street Journal.

Hvis truslen holder vand, så afhænger Ericssons deltagelse i den næste runde af Kinas ambitiøse 5G-udbygning af, om de svenske myndigheder tillader Huaweis deltagelse i 5G-ræset igen.

Ifølge mediet har Ericsson-topchefen Börje Ekholm opfordret de svenske myndigheder til at ophæve forbuddet mod Huawei.

Otte procent af Ericssons salg kommer fra Kina, samtidig med at hjemmemarkedet i det svenske kun udgør en procent af salget, fremgår det.

Den svenske beslutning om at udelukke Huawei blev vedtaget den 20. oktober af den svenske Post- og Telestyrelse. Siden har Huawei appeleret afgørelsen, der har været en tur rundt i det svenske retssystem.

Afgørelsen ved den svenske domstol forventes at lande i de kommende uger.

Læs også: Sverige forbyder kommende operatører at anvende udstyr fra Huawei og ZTE i kommende 5G-net

Denne advarsel til svenskerne er det seneste eksempel på, at Kina bruger sit hjemmemarked til at gøre gengæld mod fremmede nationer for at beskytte sine virksomheder og udenrigspolitiske interesser, skriver mediet.

Sidste år nedsatte Kina eksempelvis restriktioner mod import af australske vine, bøffer og andre varer efter, at Australien foretog en udelukkelse af Huawei og opfordrede til en undersøgelse af Beijings håndtering af pandemien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere