Artikel top billede

Kina truer med gengæld mod Ericsson: Vil have Sverige til at fjerne Huaweis 5G-forbud

Hvis ikke de svenske myndigheder fjerner 5G-forbuddet mod Huawei, så vil Kina gøre gengæld mod Ericsson, lyder truslen.

Sverige får nu en sidste chance at fjerne forbuddet mod Huaweis deltagelse på det svneske 5G-marked.

Ellers vil Kina gøre gengæld mod rivalen Ericsson.

Det skriver Wall Street Journal.

Hvis truslen holder vand, så afhænger Ericssons deltagelse i den næste runde af Kinas ambitiøse 5G-udbygning af, om de svenske myndigheder tillader Huaweis deltagelse i 5G-ræset igen.

Ifølge mediet har Ericsson-topchefen Börje Ekholm opfordret de svenske myndigheder til at ophæve forbuddet mod Huawei.

Otte procent af Ericssons salg kommer fra Kina, samtidig med at hjemmemarkedet i det svenske kun udgør en procent af salget, fremgår det.

Den svenske beslutning om at udelukke Huawei blev vedtaget den 20. oktober af den svenske Post- og Telestyrelse. Siden har Huawei appeleret afgørelsen, der har været en tur rundt i det svenske retssystem.

Afgørelsen ved den svenske domstol forventes at lande i de kommende uger.

Læs også: Sverige forbyder kommende operatører at anvende udstyr fra Huawei og ZTE i kommende 5G-net

Denne advarsel til svenskerne er det seneste eksempel på, at Kina bruger sit hjemmemarked til at gøre gengæld mod fremmede nationer for at beskytte sine virksomheder og udenrigspolitiske interesser, skriver mediet.

Sidste år nedsatte Kina eksempelvis restriktioner mod import af australske vine, bøffer og andre varer efter, at Australien foretog en udelukkelse af Huawei og opfordrede til en undersøgelse af Beijings håndtering af pandemien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.