Artikel top billede

Hackergruppe bag Colonial Pipeline-nedbrud angriber nu Toshiba: Har stjålet 740 gigabyte data med følsomme oplysninger

Hackergruppen DarkSide har nu angrebet it-giganten Toshiba. Det sker blot en uge efter, at de it-kriminelle tvang USA's største brændstofledning i knæ.

Japanske Toshiba er ramt af et større ransomware-angreb, og endnu engang er det DarkSide, der står bag.

Det er blot en uge siden, at hackergruppen infiltrerede it-systemerne bag USA's største brændstofledning, hvilket fik olietransporten til at gå i stå.

Nu er det så Toshibas franske division, der er ramt, beretter det japanske medie NHK.

Det japanske it-sikkerhedsfirma, Mitsui Bussan Secure Directions, oplyser, at den østeuropæiske gruppe DarkSide oprettede en side på dark web fredag, hvor angrebet blev bekræftet.

Læs mere her: Den omstridte hackergruppe Darkside står bag kæmpe angreb på amerikansk rørledning

Her skriver DarkSide, at gruppen har stjålet følsomme oplysninger fra den franske forretning. Til sammen skulle det dreje sig om 740 gigabyte data, lyder det.

Tidligere på ugen bekræftede det amerikanske forbundspoliti, FBI, at DarkSide-gruppen var ansvarlige for angrebet, der fik landets største rørledning til at stoppe driften. Det har efterfølgende betydet stigende benzinpriser og kortvarig olieknaphed.

Colonial Pipeline er operatør af rørledningen, der transporterer olie over 5.500 mil fra Texas til New Jersey. Det svarer til 45 procent af østkystens olieforbrug.

Har betalt løsesum på millioner af dollar

Det amerikanske olieraffinaderi Colonial Pipeline har betalt en løsesum til de hackere, der satte USA's største rørledning ud af drift.

Løsesummen har sikret selskabet en dekrypteringsnøgle, som kan bruges til at gendanne de nedlukkede it-systemer.

Det skriver Wall Street Journal.

Ifølge mediet skulle løsesummen, der er betalt i kryptovaluta, løbe op i fem milloner dollar.

Det kan du læse mere om her: Colonial Pipeline betaler løsesum på fem millioner dollar: Hackergruppe udleverer dekrypteringsnøglePremium
Efter lang tids tøven ruller kunderne nu ind på SAP S/4: "Vi har fået flere nye S/4-sager i det seneste halve år, end vi havde af S/4-kunder i forvejen"
En af de absolut største SAP-partnere i verden og på dansk jord, det tidligere Itelligence, nu NTT Data Business Solutions, ser markant fremgang i antallet af S/4HANA-projekter. Overgangen til SAP's nyeste ERP-motor har ladet vente på sig, men ser nu ud til for alvor at rykke. "Vi har fået flere nye S/4-sager i det seneste halve år, end vi havde af S/4-kunder i forvejen," siger direktør Per Falck Jensen.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.