Artikel top billede

IBM-boss: Chip-tørken tvinger os til genbrug og kunstigt teknologi-åndedræt

Chipmanglen er mærkbar over hele kloden, og nu melder IBM - en af verdens chipgiganter - sig i koret, der forudser, at mangelsituationen fortsætter i hvert fald to år. IBM vil derfor gribe til genbrug og skrue op for investeringer i ny produktionskapacitet.

Chipmanglen fylder gevaldigt for både teknologiproducenter verden over og for masser af brancher, som fremstiller produkter, hvor chips er en uundværlig del.

Og der går næsten ikke en dag uden nye meldinger om konsekvenser af mangelsituationen.

Nu melder topchefen for IBM, Jim Whitehurst, sig i koret, som forudser, at det vi gå nogle få år, før situationen bliver bedre. Det skriver BBC.

Krisen, som nogle har døbt ‘chipageddon’, betyder, at IBM nu vil ty til alternativer.

“Vi er nødt til at genbruge chips, og så må vi forlænge levetiden for visse computerteknologier. Desuden vil vi accelerere investeringer i ny produktionskapacitet”, siger Jim Whítehurst.

IBM udvikler selv chips og chipteknologier, men selve produktionen foretages på licens af selskaber som Intel, TSMC og Samsung.

Den aktuelle chipmangel skyldes en række omstændigheder - men først og fremmest corona-pandemien og en efterfølgende voldsomt stigende efterspørgsel på tv, spillekonsoller og andre fornødenheder til at tøjle kedsomheden under pandemien.

Tidligere har både Dell og B&O meldt ud, at de savner chips:Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.