Artikel top billede

Michael Dell med dyster udmelding: Chipmanglen vil fortsætte i årevis

Den globale chip-krise kan vare flere år endnu, lyder det Michael Dell. Selvom nye fabrikker bygges med lynets hast, vil problemet ikke løses foreløbigt.

Den globale mangel på chips og komponenter vil vare nogle år.

Sådan lyder det fra Michael Dell, stifter og CEO i Dell Technologies.

"Manglen vil formentlig fortsætte nogle år. Selv hvis chip-fabrikker bygges over hele verden, vil det stadig tage noget tid," lyder det fra Dell-stifteren iføle Reuters.

Kloden over råbes der højt om mangel på essentielle chips, halvledere og andre elektroniske komponenter, som hardware-producenter har desperat brug for.

Pc-producenterne, herunder Dell, er i særdeleshed ramt af chip-tørken, der forværres af øget efterspørgsel på elektronik og USA's sanktioner mod kinesiske tech-selskaber.

Læs også: Chip-manglen får leveringstider til at eksplodere: Comm2ig opfordrer alle kunder til at bestille et halvt år i forvejen

Dell modtager årligt ordrer for 70 milliarder dollar, hvilket gør producenten til en af de vigtigste kunder for chip-producenterne, skriver Reuters. Men selskabet må alligevel betale producenterne forud for at sikre forsyningen.

Det samme budskab om krisens varighed kom fra Intels CEO, Pat Gelsinger, tidligere på måneden. Han regner også med, at der vil gå et par år inden, at sitautionen er normaliseret.

Selv arbejder Intel på at øge produktionen af mikrochips. Blandt andet med en planlagt opførsel af to kæmpefabrikker i USA.

”Vi har et par år endnu, før vi indhenter denne stigende efterspørgsel på tværs af alle aspekter af virksomheden,” siger Pat Gelsinger til CBS.

Læs mere her: Intels CEO: Der vil være chipmangel i flere år endnu

B&O ramt af chip-mangel

Herhjemme døjer hardware-producenter og -leverandører med den globale fornødenhed af komponenter.

De seneste uger har Computerworld beskrevet, hvordan danske selskaber såsom Atea, Comm2ig, RTX og Bang & Olufsen lider under chipmanglen.

Fællesnævneren er her, at leveringstiderne skubbes yderligere ud i fremtiden. For visse selskaber op til seks måneder.

Hos Bang & Olufsen har man eksempelvis nedsat en taskforce, der er i færd med at undersøge, hvordan man kan sammensætte indmaden i produkterne anderledes, så chipmanglen ikke rammer selskabet i en væsentlig grad fremover.

Det kan du læse mere om her: B&O hårdt ramt af chipmangel: Har nedsat taskforce og planlægger ændringer i flere produkter
Premium
Margrethe Vestager langer ud efter Apples monopol i App Store: “Hvorfor accepterer vi, at der kun er én app-store på vores telefon”
Interview: Apple kan ikke blive ved med at sidde på eneretten til at hente apps til iPhones. Det mener den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der har indledt en sag mod selskabet. “Hvis først du har købt en iPhone, så har Apple monopol gennem sin App Store,” siger Vestager til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.