Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Bill Gates undersøgt for affære med ansat kort før exit fra Microsofts bestyrelse

Bill Gates blev undersøgt af advokater for en affære med en ansat umiddelbart før hans exit fra Microsofts bestyrelse i 2020. Undersøgelsen af affæren, der begyndte for 20 år siden, fik en del af bestyrelsen til at kræve hans afgang.

Bill Gates har haft en affære med en kvindelig ingeniør ansat i Microsoft.

Affæren begyndte for 20 år siden og varede angiveligt i flere år, men først i slutningen af 2019 blev selskabets bestyrelse gjort opmærksom på sagen via et brev fra kvinden. Det skriver Wall Street Journal.

Bestyrelsen satte straks gang i en advokatundersøgelse af sagen.

Affæren blev bedømt som upassende, og derfor besluttede en del af bestyrelsen, at Bill Gates måtte ud af bestyrelsen omgående.

Bill Gates trak sig fra bestyrelsen før undersøgelsen af affæren var afsluttet og før en samlet bestyrelse kunne foretage en formel beslutning i sagen, fortæller kilder til mediet.

Microsoft bekræfter over for Wall Street Journal, at man modtog et brev om en affære, som begyndte i 2000 og som blev undersøgt i 2019.

Selskabet har også ydet betydelig hjælp til den ansatte i den forbindelse.

En kvindelig talsperson for Bill Gates bekræfter, at der var en affære for næsten 20 år siden, som endte 'venskabeligt.'

Talspersonen siger også, at Gates exit fra bestyrelsen intet har at gøre med affæren og undersøgelsen af den.

Officielt sluttede Bill Gates i bestyrelsen for at hellige sig sit filantropiske virke, og talspersonen for Gates siger, at ønsket om at udtræde af bestyrelsen for at bruge mere tid på filantropien blev udtrykt mange år før, det faktisk skete.

Nyheden om Gates’ affære kommer kort tid efter, at Bill Gates og hans kone Melinda French Gates meddelte, at de skulle skilles.

Ifølge Wall Street Journal har Melinda French Gates i hvert fald siden 2019 haft flere advokatfirmaer i gang med at opløse ægteskabet.

En af Wall Street Journals kilder oplyser, at en af Melinda French Gates bekymringer i relation til ægteskabet var Bill Gates forbindelse til den dømte sexforbryder Jeffrey Epstein.

En talsperson for Bill Gates sagde i 2019, at hans forbindelse til Epstein handlede om filantropi, og at Gates fortrød forbindelsen til Epstein.Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.