Artikel top billede

Hackergruppen bag Colonial-hack lukker ned med politiet lige i hælene

Hackergruppen DarkSide, der har stået bag det store hack af Colonial Pipeline i USA, er angiveligt ved at lukke ned og opløse sig selv.

Hackergruppen DarkSide lukker ned og opløser sig selv i kølvandet på det for gruppen meget succesfulde ransomware-angreb på den amerikanske forsynings-kæmpe Colonial Pipeline.

Hackerangrebet ramte benzin-forsyningerne til USA så alvorligt, at Colonial Pipeline hurtigt besluttede at udbetale de fem millioner dollar, som DarkSide havde krævet i ransom for at frigive de ramte systemer.

Colonial Pipeline åbnede for alle sine systemer og benzin-forsyningslinier onsdag i sidste uge efter at have været lukket ned i seks dage.

Men nu er det altså slut for DarkSide, skriver Wall Street Journal med henvisning til unanvgivne kilder i blandt andet it-sikkerhedsselskaber.

Ifølge avisen har DarkSides website, som bliver drevet fra et sted i Østeuropa, været utilgængelig siden torsdag i sidste uge.

Avisens kilder meddeler, at DarkSide lukker ned, fordi gruppen har mistet adgangen til den infrastruktur, som den anvender til sine angreb.

Dette er sket på grund af pres fra USA og politimyndigheder, hedder det.

Wall Street Journal peger på, at det ‘ikke er unormalt’ for ransomware-grupper som DarkSide at opløse sig selv for så senere at dukke op igen under andet navn.

Få overblikket over DarkSide-angrebet her: