Artikel top billede

Streaming: Når skurken selv får fingrene i klemme

I Care a Lot er et underholdende bud på, hvad der sker, når kedsommelig moral og almindelig anstændighed skrives helt ud af ligningen.

Hovedpersonen i I Care a Lot hedder Marla Grayson, og hun er en skurk – men ikke i den klassiske Hollywood-forstand.

Der er nemlig ikke mange fællesstræk mellem hende og anløbne hustlere som Han Solo eller de klassisk elegante svindlere fra Oceans Eleven, som jo er gode nok på bunden, hvis bare man kigger godt nok efter.

Marla (Rosamund Pike) er nemlig udstyret med præcis lige så meget moral og empati som en sulten gedde.

Hun er til gengæld smuk, intelligent, stilfuld og bruger kontakter indenfor jura og sundhedsvæsen til at få velhavende ældre mennesker gjort umyndige på grundlag af tvivlsomme lægeerklæringer.

Et solidt og indbringende con job

Herefter indsættes hun som værge og får vedkommende installeret på et plejehjem og afskåret fra al kontakt med eventuel familie.

Så er det nemlig meget nemmere for Marla og kæresten Fran (Eiza González) at omsætte værdier og fast ejendom til kolde kontanter, så offeret kan betale værgens eksorbitante timetakster.

Det er et solidt og indbringende con job, som kører aldeles forrygende. I hvert fald lige til den dag, hvor der begynder at opstå visse komplikationer.

Her skal ikke afsløres mere, end at man undervejs møder den handlekraftige Roman. Han spilles af Peter Dinklage som mange vil kende fra rollen som Tyrion Lannister i Game of Thrones.

I Care a Lot er netop frigivet herhjemme på Amazon Prime (selvom det er en Netflix film) og er en atypisk film på flere måder.

For det første er det jo mest almindeligt at anskue forløbet fra en overvejende sympatisk persons synspunkt. Dem er der bare ikke særligt mange af i den her film, og så må man jo tage, hvad man kan få.

For det andet er både handling og overordnet præmis vildt kynisk. Man skiftevis forarges og forbløffes over hovedpersonens iskoldt pragmatiske tilgang til sin levevej – og er ret godt underholdt undervejs.

For Marla Grayson er det hele i bund og grund bare business. Man skal jo tjene sine penge på en eller anden måde, og som hun konstaterer:

”I've been poor. It doesn't agree with me.”

Se traileren til I Care a Lot her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere