Artikel top billede

Streaming: Når skurken selv får fingrene i klemme

I Care a Lot er et underholdende bud på, hvad der sker, når kedsommelig moral og almindelig anstændighed skrives helt ud af ligningen.

Hovedpersonen i I Care a Lot hedder Marla Grayson, og hun er en skurk – men ikke i den klassiske Hollywood-forstand.

Der er nemlig ikke mange fællesstræk mellem hende og anløbne hustlere som Han Solo eller de klassisk elegante svindlere fra Oceans Eleven, som jo er gode nok på bunden, hvis bare man kigger godt nok efter.

Marla (Rosamund Pike) er nemlig udstyret med præcis lige så meget moral og empati som en sulten gedde.

Hun er til gengæld smuk, intelligent, stilfuld og bruger kontakter indenfor jura og sundhedsvæsen til at få velhavende ældre mennesker gjort umyndige på grundlag af tvivlsomme lægeerklæringer.

Et solidt og indbringende con job

Herefter indsættes hun som værge og får vedkommende installeret på et plejehjem og afskåret fra al kontakt med eventuel familie.

Så er det nemlig meget nemmere for Marla og kæresten Fran (Eiza González) at omsætte værdier og fast ejendom til kolde kontanter, så offeret kan betale værgens eksorbitante timetakster.

Det er et solidt og indbringende con job, som kører aldeles forrygende. I hvert fald lige til den dag, hvor der begynder at opstå visse komplikationer.

Her skal ikke afsløres mere, end at man undervejs møder den handlekraftige Roman. Han spilles af Peter Dinklage som mange vil kende fra rollen som Tyrion Lannister i Game of Thrones.

I Care a Lot er netop frigivet herhjemme på Amazon Prime (selvom det er en Netflix film) og er en atypisk film på flere måder.

For det første er det jo mest almindeligt at anskue forløbet fra en overvejende sympatisk persons synspunkt. Dem er der bare ikke særligt mange af i den her film, og så må man jo tage, hvad man kan få.

For det andet er både handling og overordnet præmis vildt kynisk. Man skiftevis forarges og forbløffes over hovedpersonens iskoldt pragmatiske tilgang til sin levevej – og er ret godt underholdt undervejs.

For Marla Grayson er det hele i bund og grund bare business. Man skal jo tjene sine penge på en eller anden måde, og som hun konstaterer:

”I've been poor. It doesn't agree with me.”

Se traileren til I Care a Lot her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere