Artikel top billede

Streaming: Når skurken selv får fingrene i klemme

I Care a Lot er et underholdende bud på, hvad der sker, når kedsommelig moral og almindelig anstændighed skrives helt ud af ligningen.

Hovedpersonen i I Care a Lot hedder Marla Grayson, og hun er en skurk – men ikke i den klassiske Hollywood-forstand.

Der er nemlig ikke mange fællesstræk mellem hende og anløbne hustlere som Han Solo eller de klassisk elegante svindlere fra Oceans Eleven, som jo er gode nok på bunden, hvis bare man kigger godt nok efter.

Marla (Rosamund Pike) er nemlig udstyret med præcis lige så meget moral og empati som en sulten gedde.

Hun er til gengæld smuk, intelligent, stilfuld og bruger kontakter indenfor jura og sundhedsvæsen til at få velhavende ældre mennesker gjort umyndige på grundlag af tvivlsomme lægeerklæringer.

Et solidt og indbringende con job

Herefter indsættes hun som værge og får vedkommende installeret på et plejehjem og afskåret fra al kontakt med eventuel familie.

Så er det nemlig meget nemmere for Marla og kæresten Fran (Eiza González) at omsætte værdier og fast ejendom til kolde kontanter, så offeret kan betale værgens eksorbitante timetakster.

Det er et solidt og indbringende con job, som kører aldeles forrygende. I hvert fald lige til den dag, hvor der begynder at opstå visse komplikationer.

Her skal ikke afsløres mere, end at man undervejs møder den handlekraftige Roman. Han spilles af Peter Dinklage som mange vil kende fra rollen som Tyrion Lannister i Game of Thrones.

I Care a Lot er netop frigivet herhjemme på Amazon Prime (selvom det er en Netflix film) og er en atypisk film på flere måder.

For det første er det jo mest almindeligt at anskue forløbet fra en overvejende sympatisk persons synspunkt. Dem er der bare ikke særligt mange af i den her film, og så må man jo tage, hvad man kan få.

For det andet er både handling og overordnet præmis vildt kynisk. Man skiftevis forarges og forbløffes over hovedpersonens iskoldt pragmatiske tilgang til sin levevej – og er ret godt underholdt undervejs.

For Marla Grayson er det hele i bund og grund bare business. Man skal jo tjene sine penge på en eller anden måde, og som hun konstaterer:

”I've been poor. It doesn't agree with me.”

Se traileren til I Care a Lot her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Globeteam lå i forhandlinger med flere købere inden frasalg: Aggressiv ekspansionsplan venter nu forude - har afsat 'betydeligt beløb'
Interview: Direktør for Globeteam Claus Moldow gør klar til offensiv ekspansion efter, at han, Morten Strunge Nielsen og Kirk Kapital har solgt kontrollen over det danske konsulenthus til den store norske kapitalfond Norvestor. "Pengene er afsat til organisk vækst i Danmark, men vi vil også komme til at se på opkøb," siger han.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.