Artikel top billede

(Foto: Photo by Mitchell Luo on Unsplash)

Efter et års pause: Google inviterer igen til kæmpemesse – sådan kan du deltage

Google åbner åbner atter portene til en af årets helt store udvikler-kongresser. Se hvad der vil gøre årets cru til noget særligt her.

Corona-pandemien blev i 2020 en streg regning for søge- og annoncegiganten Google, da det dengang tvang virksomheden til at droppe sin årlige I/O udviklermesse.

Men efter et års pause er selskabet klar med en ny ombæring af nyt om selskabets mange produkter som styresystemet Android, Google Search, Maps, Wear OS, Assistant, G Suite kontorpakken samt meget mere.

Den verserende pandemi får dog Google til udelukkende at afholde foretagendet virtuelt, når administrerende direktør Sundar Pichai, skyder messen i gang med sin keynote klokken 19.00 dansk tid 18. maj.

Det kan vi forvente at se

En af de tilbagevendende trækplastre ved Google I/O er præsentationen af en version af Android, klodens mest udbredte styresystem til smartphones og enheder generelt.

Android 12 er allerede ude nu i sine allerførste testversioner, men første betaversion med en god grad af funktionalitet kan forventes at blive offentliggjort her.

Ud fra lækkede oplysninger om styresystemet kan man se, at Google har i sinde at give Android-interfacet en omsiggribende overhaling, hvor blandt andet 'widgets' kan stables ovenpå hinanden.

Af udviklermessens program fremgår det desuden, at der ud over keynoten vil afholdes særskilte events, hvor særligt nyheder til Googles Play-butik og web platforme fremhæves.

Du kan få et overblik over de kommende tre dages I/O program på denne side.

Nyt hardware?

Selvom Google I/O fortrinvis danner rammen om software-lanceringer fra selskabet, er der gode chancer for hardware-nyt.

Foråret er der, hvor søgegiganten ynder at lancere sin mere prisvenlige smartphones, hvorfor en Pixel 5a er ganske mulig nyhed.

Dertil svirrer det med rygter om et ligeledes prisvenligt headset af den fuldt trådløse slags, døbt Google Pixel Buds A, skriver Android Authority.

Samtidig melder rygtebørserne også om Googles debut som chip-producent, hvor selskabet i lighed med Apple og Huawei vil designe egne mobil-chips.

Første mobil-CPU fra selskabet døbt ’Whitechapel’, forventes at være udviklet i samarbejde med Samsung og skulle angiveligt være kraftigere end den Snapdragon 765G, som i dag findes i selskabets Pixel 5 smartphones.

Markedets stærkeste mobil-processorer som Snapdragon 888 eller Apples A14 behøver dog ikke at føle sig truet, lyder det.

Følg med her

Messens digitale natur gør, at enhver bruger med en Google-konto kan deltage i de dusinvis af sessioner fra 18. til 20. maj.

Du skriver dig op til messen her.

Vigtigst bliver Sundar Pichais keynote som kan live-streames herunder: