Artikel top billede

Frankrig åbner for sikker brug af Google og Microsofts cloud-løsninger

De franske myndigheder godkender brugen af Microsofts og Googles cloud-tjenester. Franske virksomheder kan dermed trygt tage tjenesterne i brug uden at frygte de bryder loven, lyder det fra den franske regering.

Virksomheder i Frankring kan roligt benytte cloud-tjenester fra Google og Microsoft. Det slår den franske regering fast.

Hvis cloud-teknologien vel at mærke er autoriseret til en fransk virksomhed. Frankrigs finansminister Bruno Le Maire anerkender samtidig de amerikanske cloud-leverandørers stærke position på markedet.

Med udmeldingen kommer efter flere afgørelser fra de europæiske datamyndigheder har skabt tvivl om brugen af amerikanske cloud-selskaber til at behandle EU-borgeres data.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

"Vi har derfor besluttet, at de førende virksomheder - jeg tænker her på særligt Microsoft eller Google - kunne bevillige en del af deres teknologi til franske virksomheder," siger Bruno Le Maire.

Reuters bemærker, at den franske minister ikke nævnte AWS i opremsningen.

Både Google og Microsoft hilser den franske udmelding velkommen, og ser frem til at høre mere om detaljerne i de franske planer.

Hos AWS påpeger man ifølge Reuters, at man i flere år har haft lignende aftaler med franske virksomheder som teleselskabet Orange.

"Det er noget vi har gjort i adskillige år," siger selskabets franske direktør Julien Groues.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere