Artikel top billede

FireEye efter frasalg af hele sin sikkerhedsprodukt-del: Her er hvad vi ved om salget

FireEye sælger nu hele sin produkt-portefølje til private equity-virksomheden Symphony Technology Group. Her er hvad vi ved om salget af en cybersikkerhedsgigant.

Cybersikkerhedsgiganten Fireeye har underskrevet handelskontrakt med cybersikkerhedsselskabet Symphony Technology Group (STG), hvori FireEye sælger sin produktforretning fra.

Her er, hvad vi ved om salget indtil nu.

Fremadrette vil FireEye i sin anden del af virksomheden Mandiant, udelukkende koncentrere sig om forskning i it-kriminalitet og cyberkriminalitetsbekæmpelse ude hos kunderne i akutte sager.

FireEye-brandet følger med produkterne

Selve FireEye-brandt overgår altså dermed til STG, når handlen endeligt er gået igennem og overførslen af forretningen er færdig.

De i alt 7,3 milliarder kroner, som FireEye får for salget, er betalt kontant, og FireEye forventer, at overgangen af sin produkt-forretning fra FireEye til STG er afsluttet ved udgangen af 4. kvartal i år.

UBS Investment Bank og Jefferies Finance, som er STG's finansielle rådgivere, yder finansiering til overførslen af produktforretningen.

Transaktionen mellem de to sikkerhedsselskaber vil ende med at adskille FireEyes netværk, e-mail, endpoint og cloud-sikkerhedsprodukter samt dennes relaterede sikkerhedsstyrings- og orkestreringsplatform fra Mandiants software og tjenester.

Hvad med kunderne?

I en pressemeddelses slår FireEye dog fast, at "FireEye Products-forretningen og Mandiant Solutions vil fortsat fungere som en enkelt enhed, indtil transaktionen afsluttes."

Efterfølgende vil FireEye fortsat være et børsnoteret selskab.

Envidere skriver FireEye:

"Virksomheden [red. STG] er forpligtet til at opbygge og bevare et stærkt partnerskab og ved lukningen vil det indgå aftaler designet til at maksimere fordelene for fælles kunder. Disse aftaler inkluderer en forhandler- og markedssamarbejdsaftale, en strategisk samarbejdsaftale og en overgangstjenesteaftale."

Computerworld arbejder lige nu på at få en kommentar fra FireEye om sagen.