Artikel top billede

FireEye efter frasalg af hele sin sikkerhedsprodukt-del: Her er hvad vi ved om salget

FireEye sælger nu hele sin produkt-portefølje til private equity-virksomheden Symphony Technology Group. Her er hvad vi ved om salget af en cybersikkerhedsgigant.

Cybersikkerhedsgiganten Fireeye har underskrevet handelskontrakt med cybersikkerhedsselskabet Symphony Technology Group (STG), hvori FireEye sælger sin produktforretning fra.

Her er, hvad vi ved om salget indtil nu.

Fremadrette vil FireEye i sin anden del af virksomheden Mandiant, udelukkende koncentrere sig om forskning i it-kriminalitet og cyberkriminalitetsbekæmpelse ude hos kunderne i akutte sager.

FireEye-brandet følger med produkterne

Selve FireEye-brandt overgår altså dermed til STG, når handlen endeligt er gået igennem og overførslen af forretningen er færdig.

De i alt 7,3 milliarder kroner, som FireEye får for salget, er betalt kontant, og FireEye forventer, at overgangen af sin produkt-forretning fra FireEye til STG er afsluttet ved udgangen af 4. kvartal i år.

UBS Investment Bank og Jefferies Finance, som er STG's finansielle rådgivere, yder finansiering til overførslen af produktforretningen.

Transaktionen mellem de to sikkerhedsselskaber vil ende med at adskille FireEyes netværk, e-mail, endpoint og cloud-sikkerhedsprodukter samt dennes relaterede sikkerhedsstyrings- og orkestreringsplatform fra Mandiants software og tjenester.

Hvad med kunderne?

I en pressemeddelses slår FireEye dog fast, at "FireEye Products-forretningen og Mandiant Solutions vil fortsat fungere som en enkelt enhed, indtil transaktionen afsluttes."

Efterfølgende vil FireEye fortsat være et børsnoteret selskab.

Envidere skriver FireEye:

"Virksomheden [red. STG] er forpligtet til at opbygge og bevare et stærkt partnerskab og ved lukningen vil det indgå aftaler designet til at maksimere fordelene for fælles kunder. Disse aftaler inkluderer en forhandler- og markedssamarbejdsaftale, en strategisk samarbejdsaftale og en overgangstjenesteaftale."

Computerworld arbejder lige nu på at få en kommentar fra FireEye om sagen.Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.