Artikel top billede

Rigmanden Anders Holch Povlsen retter investeringsblikket mod helt små it-startups

Bestseller-formuen skal nu også bruges på at investere i helt små tech-startups. Anders Holch Povlsen er medstifter af startup-fabrikken Founderment.

Rigmanden Anders Holch Povelsen har en helt særlig næse for gode investeringer i it-virksomheder som eksempelvis e-handelskæmpen Zalando.

Nu har han kastet blikket mod forretningsmuligheder i tech-virksomheder i den helt tidlige fase.

Sammen med de to erfarne serieiværksættere, Anders Boelskifte Mogensen og Christian Schwarz Lausten, har Holch Povlsens investeringsselskab Heartland etableret en såkaldt startup-fabrik med navnet Founderment. Det skriver Børsen.

Hvor store økonomiske midler, Founderment vil råde over fra begyndelsen, vil ingen af stifterne ud med, men lader forstå, at der er tilstrækkeligt.

Ambitionen for Founderment er ifølge direktør Lise Kaae, Heartland, at etablere muligheder for både gode afkast og fremtidige succes-virksomheder.

Founderment har allerede kontakt til flere mulige investeringer, og det er især startups inden for den såkaldte platformsøkonomi og abonnementsbaserede serviceydelser, man går efter.

Anders Boelskifte Mogensen og Christian Schwarz Lausten solgte for et par år siden deres selskab gaest.com til Airbnb.

De to iværksættere skyder selv en håndfuld investeringer ind i Founderment. Blandt andet sommerhusportalen Landfolk.com.