Artikel top billede

Simcorps driftsresultat stiger markant efter solidt løft i omsætningen

Den københavnske fintech-gigant Simcorps omsætning voksede næsten syv procent i første kvartal. Driftsresultatet voksede godt 36 procent.

Den danske Fintech-gigant Simcorp præsenterede onsdag morgen årets første kvartalsregnskab. Og Simcorp kom flot ud af årets første kvartal.

Omsætningen voksede målt i euro med næsten syv procent til cirka 818 millioner kroner i forhold til samme kvartal 2020. Den organiske vækst målt i lokal valuta var på cirka ni procent.

Og resultatet af primær drift - også kaldet EBIT- voksede markant fra cirka 130 millioner i 2020 til cirka 177 millioner kroner - en vækst på lidt over 36 procent.

Bundlinjeresultatet for kvartalet endte på 150 millioner kroner mod cirka 100 millioner kroner i 2020.

Ordrebogen havde ved udgangen af kvartalet en værdi på cirka 365 millioner kroner. Det er en vækst på cirka 60 millioner i forhold til 31. marts 2020 men et fald på cirka 52 millioner i forhold til ordrebogens værdi 31, december 2020. Det skyldes især licenssalg underskrevet i 2020 men først bogført i 1. kvartal 20201.

Ordreindtaget i kvartalet var på små 94 millioner kroner og som forventet var det lavere end de cirka 150 millioner, der var resultatet i 2020.

Simcorp fatsholder forventningerne til 2021, som går på en omsætningsvækst på mellem seks og 11 procent i lokal valuta og en EBIT-margen på mellem 24,5 og 27,5 procent.

Topchefen Klaus Holse siger i en kommentar, at en organisk vækst på ni procent i kvartalet trods corona vidner om en robust forretningsmodel og en solid kundebase.

Senere i dag kan du her på cw.dk læse et interview med Klaus Holse.Premium
Efter flere ransomware-sager: Her er Datatilsynets bedste sikkerhedstips
Der er set flere eksempler på ransomware-angreb den sidste tid. Og denne type hacks kan føre til databrud. Se her Datatilsynets liste over gode råd mod af få ransomware inden for den digitale hoveddør.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.