Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Saxo Bank åbner for handel med kryptovalutaer / Datalogisk Institut fylder 50 / Acronis sætter strøm til datacenter i Danmark

Morgen-briefing: Saxo Bank åbner for handel med kryptovalutaer / Datalogisk Institut fylder 50 / Acronis sætter strøm til datacenter i Danmark / SkabelonDesign hedder nu Omnidocs / Amerikansk politi fortsat udelukket fra at bruge Amazons ansigtsgenkendelses-teknologi

Mornings. Her er torsdagens melding fra den fremskudte lyttepost. Ved tasterne: Niels Veileborg

Saxo Bank åbner for handel med kryptovalutaer

Saxo Bank tager nu springet og gør det muligt at handle med kryptovalutaer på bankens internationale platform, skriver Euroinvestor.

I første omgang gælder det kunder i Singapore og Australien, men Saxo Bank vil udvide muligheden til Danmark og flere andre lande.

Det bliver angiveligt muligt at handle med bitcoin, etherum og litecoin.

Datalogisk Institut fylder 50

I 1970 grundlagde pionerer Datalogisk Institut i en kælder på Københavns Universitet – Danmarks første af slagsen. Blandt andet blev Danmarks første e-mail sendt fra instituttets computere.

Siden sine unge år har instituttet været førende inden for forskning i for eksempel mønstergenkendelse sammen med forskningsområder som programmeringssprog og menneskers interaktion med maskiner.

Den tidlige forskning har været med til at danne grundlag for det, vi idag kender som billedanalyse, hvilket bruges i flere medicinske scanningsmetoder, som benyttes af læger.

Og i nyere tid har algoritmer udviklet af forskere fra DIKU blandt andet gjort ressourceforbruget på serverne hos videotjenesten Vimeo hele otte gange mindre.

Lige nu arbejder forskere fra instituttet blandt andet på at bekæmpe en af de mest dødbringende kræftformer med kunstig intelligens.

Andre skaber fremtidens sagsbehandlingssystem til jobcentre, der skal sikre transparens, sikkerhed, effektivitet og medinddragelse for borgeren og sagsbehandlerne.

Acronis sætter strøm til datacenter i Danmark

Cybersikkerhedsselskabet Acronis etablerer et datacenter i Aarhus, som skal give selskabets partnere adgang til cyberbeskyttelsesløsninger, de kan bygge nye tjenesteydelser ovenpå.

Acronis har i forvejen datacentre i lande som Storbritannien, Schweiz, Frankrig og Tyskland.

SkabelonDesign hedder nu Omnidocs

SaaS-selskabet SkabelonDesign har nu fået det mere internationalt klingende navn Omnidocs og en ny visuel identitet.

Selskabet har kontorer i København og New York, USA. Målet er blandt andet 100 ansatte og en omsætning på 100 millioner kroner. Lige nu har selskabet cirka 70 ansatte.

Amerikansk politi fortsat udelukket fra at bruge Amazons ansigtsgenkendelses-teknologi

Amerikansk politi er fortsat afskåret fra at benytte Amazons teknologi til ansigstgenkendelse kaldet Rekognition. Det skriver Reuters.

Amazon besluttede forbuddet i forbindelse med de omfattende Black Lives Matter-demonstrationer i juni sidste år.

Nu har Amazon valgt at forlænge forbuddet, da teknikken angiveligt kan resultere i anholdelser af uskyldige. Rekognition har i nogle tilfælde også svært ved at skelne mellem mænd og kvinder.

Det amerikanske politi kan dog fortsat benytte teknologien til at identificere ofre for menneskehandel.