Artikel top billede

Sikkerheds-topfolk: Organiserede kriminelle står bag store DDoS-angreb på danske internetudbydere

Folkene bag angrebene på de danske internetleverandører Gigabit og Norlys hævder at være nordkoreanske stats-hackere. Men det afviser sikkerhedstopfolkene Peter Kruse og Jens Monrad. En ting er dog sikkert: "Der er tale om organiseret kriminalitet," siger Peter Kruse.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Få indsigt i hvem, der kan stå bag angrebene
  • Bliv klogere på hvem Lazarus Group, der står som afsender på trusselsbevet, er
  • Få en forklaring på, hvorfor ddos-angreb ikke længere er en usofistikeret form for cyber-angreb
  • Få et bud på, hvad der sker, hvis selskaberne ikke betaler løsesummen
921
4:45 min
De danske internetleverandører Gigabit og Norlys har gennem de seneste dage været ramt af omfattende DDoS-angreb.

Ifølge Gigabit hævder bagmændene bag angrebet, at de tilhører gruppen Fancy Lazarus, hvilket menes at være et alias for den statssponsorerede nordkoreanske hackergruppe Lazarus Group.

Men ifølge de danske it-sikkerhedseksperter Peter Kruse fra CSIS og Jens Monrad fra Fireeye er det dog tvivlsomt, om det rent faktisk er den nordkoreanske gruppe, der står bag.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.