Artikel top billede

Skynd dig at oploade billeder: Google indfører ny data-politik for upload af billeder om en uge

Google fjerner fra 1. juni muligheden for at oploade billeder, som ikke tæller med i den samlede data-volumen på 15 gb per Google-konto.

Er du bruger af Googles foto-tjeneste, gælder det om at få oploadet godt med billede i den næste uges tid.

For om en uge - 1. juni - lukker og slukker Google for den flere år gamle mulighed for at oploade et ubegrænset antal foto på selskabets servere.

Her slukker Google nemlig for ‘High quality’-servicen, som selskabet åbnede i 2015 som en dengang ny mulighed under Google Foto.

‘High quality’ gav her brugerne muligheden for at oploade en ubegrænset mængde billeder på maksimalt 16 megapixels, som altså dermed ikke talte med i Google normale loft på 15 gb gratis data.

Men nu er det altså slut.

Fra tirsdag vil alle data, som du oploader på din konto, tælle med i den samlede data-mængde.

Det vil sige, at al data på din Gmail-konto, Google Drev-konto og Google Foto-konto vil tælle med i den samlede mængde.

Det gælder dog kun billeder, der oploades fra og med 1. juni. Undtaget er også billeder, der oploades som ‘High quality’ fra Googles eget smartphone-mærke, Pixel.

De vil fremover ikke tælle med i den samlede data-mængde på en Google-konto.

Halvt år siden

Det er et halvt års tid siden, at Google meddelte, at selskabet 1. juni ville lukke for de fleste brugeres mulighed for at oploade billeder uden om mængde-begrænsingen til ‘High quality.’

Dengang - i november 2020 - begrundede Google beslutningen med, at Google Foto er blevet et sted, som brugerne anvender til at gemme deres minder.

“Derfor er det vigtigt, at det ikke alene er et godt produkt, men at Foto fortsætter med at leve op til dine forventninger på den lange bane,” meddelte Google.

“For at kunne byde endnu flere af dine minder velkommen og udvikle Google Foto til fremtiden, ændrer vi vores ubegrænsede High quality-storage-politik,” meddelte Google.

Google peger på, at al data oploadet som High quality før 1. juni 2021 ikke vil tælle med i de samlede 15GB data.

Du kan læse mere om de nye betingelser fra Google i selskabets blogpost, som du finder her.