Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Bredbåndspuljen åbner for ansøgninger: Står klar med 100 millioner kroner - 50.000 adresser kan komme i betragtning

Bredbåndspuljen 2021 åbner for ansøgninger til de 100 millioner kroner, som regeringen har afsat til bredbånds-projekter landet over.

I endnu et forsøg på at få de sidste omkring 50.000 adresser i de danske udkants-områder med på bredbåndspuljen, åbner Energistyrelsen nu for ansøgninger til den nye bredbåndspulje.

Puljen er i 2021 på 100 millioner kroner, som er afsat som tilskud til udrulning af bredbånd til områder i Danmark, der er for kommercielt uinteressante til, at de kommercielle selskaber af sig selv vil gå i gang med at grave fiber og bredbånd ned.

Energistyrelsen meddeler, at puljen i 2021 vil prioritere bredbåndsprojekter på de danske små-øer, hvor man i dag ikke har bredbånd.

“Vi håber derfor, at man på nogle af disse øer vil gribe muligheden for at søge om tilskud fra Bredbåndspuljen,” lyder det fra Energistyrelsen.

Også andre kan søge penge fra puljen. Det er dog en forudsætning, at adresserne ligger i landzone eller sommerhus-områder, og der vil være en egenbetaling på mindst 4.000 kroner per adresse.

“Der er mulighed for at søge tilskud til adresser med dårlig bredbåndsdækning – og hvor der ikke foreligger konkrete planer for bedre dækning inden for de kommende tre år,” meddeler Energistyrelsen.

Staten har siden 2016 årligt udbetalt store beløb til bredbåndsudrulningen via Bredbåndspuljen.

I 2019 modtog 115 projekter i 36 kommuner sammenlagt 107 millioner kroner i støtte. I 2020 modtog Energistyrelsen ansøgninger fra 342 bredbåndsprojekter, der tilsammen dækker 9.000 adresser.

Du kan læse mere hos Energistyrelsen her.
Premium
Kan ikke skifte leverandør: Region Sjælland underskriver million-aftale med Oracle uden udbud
Region Sjælland underskriver million-aftale med Oracle, der er eneste selskab, der kan levere den software, som regionen er afhængig af. “Et skifte fra Oracle-teknologi til anden teknologi er noget nær umuligt,” konkluderer regionen.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.