Artikel top billede

Snart vil du kunne se hvilke data apps fra Google Play og Apple indsamler om dig

Google og Apple ændrer betingelser i Google Play og App Store, så du snart vil kunne se nøjagtigt hvilke data, de enkelte apps indsamler om dig.

Inden længe vil det være slut med at være i tvivl om, hvorvidt apps fra Apples App Store og Google Play indsamler data om dig.

Google og Applle vil nemlig fremover indrette deres app-butikker, Google Play og Apple App Store, efter retningslinierne fra det såkaldte Icpen-netværk, som består af forbruger-organisationer i 27 lande.

Icpen står for “The International Consumer Protection and Enforcement Network.”

Det betyder, at brugerne af de to store app-butikker fremover vil kunne se nøjagtigt hvilke data, de enkelte apps indsamler om dem.

Apple besluttede sig for at indrette sine betingelser efter Icpens retningslinier allerede i slutningen af 2020, mens Google altså nu følger trop.

“Google vil indføre betingelserne denne sommer,” meddeler Icpen i denne meddelelse.

De nye regler vil gradvist blive rullet ud i Google Play Store og vil være indført overalt og på alle apps i 2022.

Her vil brugerne kunne se, hvilke data, de enkelte apps indsamler om dem, allerede når de søger efter apps i Play Store - og altså inden de downloader de enkelte apps.
Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.