Artikel top billede

Nordea sætter kunstig intelligens i drift i ny stor-satsning: Her er planerne

Den nordiske storbank Nordea er ovre testfasen og sætter nu sving i kunstig intelligens for alvor. En nyt AI-hub skal skaffe banken flere og bedre løsninger, som først og fremmest skal gøre banken bedre til at forstå kunderne.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Sådan er Nordeas nye AI-hub organiseret
  • Disse løsninger skal hub'en sætte sving i
  • Målet med satsningen og løsningerne
623
3:15 min
Kæmpekoncernen Nordea sætter nu sving i et helt nyt hub, som skal strømline Nordeas brug af machine learning og kunstig intelligens i hele Norden.

Ifølge chefen for den nye hub, Mattias Fras, har Nordea i nogen tid har arbejdet med det, men nu skal storbankens AI-strategi samles og drives fremad, og der skal leveres flere og bedre datatdrevne løsninger til forretningen.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.