Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Amazon i næststørste opkøb til dato: Køber det legendariske film-selskab MGM for 51 milliarder kroner

Amazon har netop foretaget et af selskabets største opkøb til dato med overtagelsen af film- og tv-studiet MGM. Derved sætter Amazon for alvor turbo på sit underholdningssats, der i forvejen består af streamingtjenesten Amazon Prime Video.

Amazon har ført endnu et gigantisk opkøb ud i livet.

E-handelsgiganten har netop overtaget det amerikanske film- og tv-studie, MGM, for en pris på 8,45 milliarder dollar, svarende til 51,4 milliarder kroner.

Med opkøbet sætter Amazon endnu mere turbo på sin satsning inden for underholdningsindustrien, hvor selskabet kæmper med i streaming-krigen med Amazon Prime Video, skriver CNBC.

Overtagelsen af MGM er det næststørste i Amazons historie, kun overgået af Whole Foods-opkøbet tilbage i 2017, hvor selskabet betalte astronomiske 13,7 milliarder dollar for supermarkedskæden.

I forbindelse med opkøbet oplyser Amazon, at ambitionen med MGM er at drage fordel af selskabets historie og enorme bagkatalog med 4.000 film og 17.000 tv-shows i banken.

Dette bliver en stor forøgelse af Amazon Studios, der er selskabets hurtigvoksende film- og tv-afdeling.

”Den reelle økonomiske værdi bag denne aftale er skattekisten af intellektuel ejendom i det brede katalog, som vi planlægger at udvikle sammen med MGM's talentfulde team,” siger Mike Hopkins, senior vicepræsident for Prime Video og Amazon Studios, ifølge mediet.

"Det er meget spændende, og det giver så mange muligheder for historiefortælling i høj kvalitet," tilføjer han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere