Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Amazon i næststørste opkøb til dato: Køber det legendariske film-selskab MGM for 51 milliarder kroner

Amazon har netop foretaget et af selskabets største opkøb til dato med overtagelsen af film- og tv-studiet MGM. Derved sætter Amazon for alvor turbo på sit underholdningssats, der i forvejen består af streamingtjenesten Amazon Prime Video.

Amazon har ført endnu et gigantisk opkøb ud i livet.

E-handelsgiganten har netop overtaget det amerikanske film- og tv-studie, MGM, for en pris på 8,45 milliarder dollar, svarende til 51,4 milliarder kroner.

Med opkøbet sætter Amazon endnu mere turbo på sin satsning inden for underholdningsindustrien, hvor selskabet kæmper med i streaming-krigen med Amazon Prime Video, skriver CNBC.

Overtagelsen af MGM er det næststørste i Amazons historie, kun overgået af Whole Foods-opkøbet tilbage i 2017, hvor selskabet betalte astronomiske 13,7 milliarder dollar for supermarkedskæden.

I forbindelse med opkøbet oplyser Amazon, at ambitionen med MGM er at drage fordel af selskabets historie og enorme bagkatalog med 4.000 film og 17.000 tv-shows i banken.

Dette bliver en stor forøgelse af Amazon Studios, der er selskabets hurtigvoksende film- og tv-afdeling.

”Den reelle økonomiske værdi bag denne aftale er skattekisten af intellektuel ejendom i det brede katalog, som vi planlægger at udvikle sammen med MGM's talentfulde team,” siger Mike Hopkins, senior vicepræsident for Prime Video og Amazon Studios, ifølge mediet.

"Det er meget spændende, og det giver så mange muligheder for historiefortælling i høj kvalitet," tilføjer han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere