Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Amazon i næststørste opkøb til dato: Køber det legendariske film-selskab MGM for 51 milliarder kroner

Amazon har netop foretaget et af selskabets største opkøb til dato med overtagelsen af film- og tv-studiet MGM. Derved sætter Amazon for alvor turbo på sit underholdningssats, der i forvejen består af streamingtjenesten Amazon Prime Video.

Amazon har ført endnu et gigantisk opkøb ud i livet.

E-handelsgiganten har netop overtaget det amerikanske film- og tv-studie, MGM, for en pris på 8,45 milliarder dollar, svarende til 51,4 milliarder kroner.

Med opkøbet sætter Amazon endnu mere turbo på sin satsning inden for underholdningsindustrien, hvor selskabet kæmper med i streaming-krigen med Amazon Prime Video, skriver CNBC.

Overtagelsen af MGM er det næststørste i Amazons historie, kun overgået af Whole Foods-opkøbet tilbage i 2017, hvor selskabet betalte astronomiske 13,7 milliarder dollar for supermarkedskæden.

I forbindelse med opkøbet oplyser Amazon, at ambitionen med MGM er at drage fordel af selskabets historie og enorme bagkatalog med 4.000 film og 17.000 tv-shows i banken.

Dette bliver en stor forøgelse af Amazon Studios, der er selskabets hurtigvoksende film- og tv-afdeling.

”Den reelle økonomiske værdi bag denne aftale er skattekisten af intellektuel ejendom i det brede katalog, som vi planlægger at udvikle sammen med MGM's talentfulde team,” siger Mike Hopkins, senior vicepræsident for Prime Video og Amazon Studios, ifølge mediet.

"Det er meget spændende, og det giver så mange muligheder for historiefortælling i høj kvalitet," tilføjer han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere