Artikel top billede

Spil: Dansk hyldest til de klassiske platformspil satser på Kickstarter

Dansk udvikler går crowdfundingvejen for at gøre det klassisk inspirerede 8-bit Apocalypse færdig og udgive spillet i foråret 2022.

Crowdfunding er som bekendt en mulighed for at skyde genvej til finansiering af projekter – uden at skulle stå skoleret for nådesløse regnedrenge med deres roadmaps og strategier i en stor udgivervirksomhed.

Men det kræver en god idé og en knivskarp præsentation at få succes på Kickstarter eller en af de andre crowdfundingplatforme. Det mener udvikleren bag den (måske) kommende titel 8-bit Apocalypse at have.

Han hedder Rasmus Sørensen og har startet en Kickstarterkampagne for at søge penge til spillet, som i ånd og design er en hyldest til klassiske RPG platformspil.

Det indebærer blandt andet en opløsning på 320x160 pixels, et stærkt begrænset antal farver samt at samtlige lyde er frembragt af en 8 bit synthesizer.

Det er dog ikke kun kreative benspænd det hele, for spillet gør også brug af mere moderne grafiske effekter såsom transparens samt en framerate på 60 billeder pr. sekund.

Hvis spillet får tilstrækkelig opbakning, vil det udkomme i foråret 2022 på PC, Mac og Linux samt eventuelt på diverse konsoller, og backers vil få adgang til det før alle andre.

Læs mere om 8-bit Apocalypse på projektets Kickstarterside.

I øvrigt er crowdfunding også blevet en populær måde at markedsføre andre typer spil og produkter på, og særligt har brætspilsfabrikanter taget metoden til sig.

Et godt eksempel er det vildt ambitiøse rumspil ISS Vanguard, som vi skrev om i december. Her rejste udgiveren over 30 millioner kroner på Kickstarterkonkurrenten Gamefound og oversteg sit fundingmål mere end 100 gange.

Dén slags successer er naturligvis ikke hverdagskost, men mindre kan jo også gøre det.

Her er det værd at bemærke, at hvis man bakker op om et projekt – som eksempelvis det sympatiske 8-bit Apocalypse – vil ens pledge kun blive opkrævet, hvis projektet når sit fundingmål. Man risikerer altså ikke at stå med skægget i postkassen ved at satse på et projekt, der ikke når i mål.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.