Artikel top billede

Spil: Dansk hyldest til de klassiske platformspil satser på Kickstarter

Dansk udvikler går crowdfundingvejen for at gøre det klassisk inspirerede 8-bit Apocalypse færdig og udgive spillet i foråret 2022.

Crowdfunding er som bekendt en mulighed for at skyde genvej til finansiering af projekter – uden at skulle stå skoleret for nådesløse regnedrenge med deres roadmaps og strategier i en stor udgivervirksomhed.

Men det kræver en god idé og en knivskarp præsentation at få succes på Kickstarter eller en af de andre crowdfundingplatforme. Det mener udvikleren bag den (måske) kommende titel 8-bit Apocalypse at have.

Han hedder Rasmus Sørensen og har startet en Kickstarterkampagne for at søge penge til spillet, som i ånd og design er en hyldest til klassiske RPG platformspil.

Det indebærer blandt andet en opløsning på 320x160 pixels, et stærkt begrænset antal farver samt at samtlige lyde er frembragt af en 8 bit synthesizer.

Det er dog ikke kun kreative benspænd det hele, for spillet gør også brug af mere moderne grafiske effekter såsom transparens samt en framerate på 60 billeder pr. sekund.

Hvis spillet får tilstrækkelig opbakning, vil det udkomme i foråret 2022 på PC, Mac og Linux samt eventuelt på diverse konsoller, og backers vil få adgang til det før alle andre.

Læs mere om 8-bit Apocalypse på projektets Kickstarterside.

I øvrigt er crowdfunding også blevet en populær måde at markedsføre andre typer spil og produkter på, og særligt har brætspilsfabrikanter taget metoden til sig.

Et godt eksempel er det vildt ambitiøse rumspil ISS Vanguard, som vi skrev om i december. Her rejste udgiveren over 30 millioner kroner på Kickstarterkonkurrenten Gamefound og oversteg sit fundingmål mere end 100 gange.

Dén slags successer er naturligvis ikke hverdagskost, men mindre kan jo også gøre det.

Her er det værd at bemærke, at hvis man bakker op om et projekt – som eksempelvis det sympatiske 8-bit Apocalypse – vil ens pledge kun blive opkrævet, hvis projektet når sit fundingmål. Man risikerer altså ikke at stå med skægget i postkassen ved at satse på et projekt, der ikke når i mål.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere