Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Microsoft CEO Satya Nadella lover ’årtiets update’ til Windows - men hvad er det?

Podcast: På Microsoft Build lagde CEO Satya Nadella op til afgørende nyt for Windows. Men hvad betyder det helt konkret? Få et bud her.

Microsoft Build er netop overstået. Et Build hvor Microsoft CEO Satya Nadella lagde op til afgørende nyt for Windows med, hvad han selv kalder for ’årtiets update’.

Men hvad betyder det helt konkret? For Microsoft har jo lige taget livet af et af deres store Windows-satsninger.

Computerworlds teknologiredaktør Niels de Boissezon har holdt øje med hvad Nadella & co havde med på Build og kommer i denne episode med sit bud på hvad det betyder for Windows på længere sigt.

Og så er der spændende AI-tiltag der gør alle og enhver til udviklere, flere Teams-nyheder samt lovende overhalinger til Azure og Power-platformene.

DDoS-angreb lagde netudbydere ned

I denne episode af Inde i maskinen kan du desuden få historien om, hvordan to danske internetleverandører i sidste uge blev ramt og lagt ned af to store såkaldte Distributed Denial of Service-angreb.

Først ramte det teleselskabet Gigabit og omtrent et døgn efter meldte Norlys også om angreb. Resultatet var et flere timer langt nedbrud som ramte selskabernes kunder.

Hos Gigabit fik man et afpresningsbrev forud for angrebet, og efter angrebet frygter televirksomheden at et nyt DDoS-angreb vil ramme.

Men hvad er DDoS-angreb, hvorfor bliver de danske internetleverandører og hvorfor bliver virksomheder lagt end af et angreb, som eksperter erklærer meget let at afværge?

Det svarer Computerworlds it-sikkerhedsjournalist Ditte Vinterberg Weng på i denne episode af podcasten Inde i maskinen.

Vært på denne episode er chefredaktør Lars Jacobsen.

Husk også du kan abonnere på Inde i maskinen på iTunes (link), Spotify (link), Google Podcast (link) eller RSS (link).

Har du kommentarer eller forslag til podcasten er du velkommen til at skrive til lja@cw.dk.

Lyt videre: Du finder alle podcast i serien her