Artikel top billede

(Foto: CC licens)

300 procent afkast siden december: Danmarks første kryptofond er godkendt af Finanstilsynet

Den første danske investeringsfond, der udelukkende har fokus på kryptoverdenen, er netop blevet godkendt af Finanstilsynet.

En ny dansk kryptofond er blevet endeligt godkendt af Finanstilsynet som den første af sin slags i Danmark.

Fondens to ejere grundlagde kryptoselskabet tilbage i december sidte år, og siden har den kastet næsten 300 procent gevinst af sig, skriver Finans.

Kapitalforvalteren af fonden hedder GL21 Capital og en af medstifterne Mikkel Gross-Nielsen, er lettet over godkendelsen fra Finanstilynet.

"De [red. Finanstilsynet] har været meget nysgerrige, og ikke, som man måske kunne have frygtet, afvisende overfor denne her nye teknologi og industri," fortæller han til Finans.

Fonden tilbyder ikke kun sikkerhed i forhold til, at alt går til efter skattelovgivningens regler, men også sikkerhed i forhold til opbevaring og porteføljesammensætning.

Dog peger Mikkel Gross-Neilsen selv på, at krypto stadig er et marked med høje prisudsving og høj risiko.

"Jeg tror, at mange danske selskaber har frie likvider stående, som bliver spist op af negative renter, og mange har interesse i at investere sådan noget som fem procent i krypto," siger Mikkel Gross-Nielsen.

Minimumsinvesteringen i den danske kryptofond ligger på 750.000 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere