Artikel top billede

Velspækkede danske pensionskasser kritiseres for manglende it-investeringer

De danske pensionskasser kritiseres for ikke at investere nok i danske it-iværksættere.

De velspækkede danske pensionsfonde bør investere meget mere i danske it-iværksættere.

Det mener blandt andet Vækstfonden og Enhedslisten, skriver Børsen.

Ifølge Børsen foretager flere danske pensionskasser slet ikke ventureinvesteringer, mens det hos andre udgør investeringer i størrelsesordenen tre til fire procent.

“Hvis problemet var, at der slet ikke er kapital, kan jeg godt se, at det var svært at få til at lykkes. Men kapitalen er der, den ligger bare hos pensionsfondene. Så det handler om at kunne kanalisere den kapital ned i virksomhederne,” siger Rolf Kjærgaard, administrerende direktør i Vækstfonden, til Børsen.

Hos pensionskasserne lyder det dog ifølge Børsen, at de mangler kompetencer til identificere de rigtige investeringer på området, og samtidig har andre forpligtigelse og mindre frihed end almindelige venturefonde.

Derudover foretager flere pensionskasser investeringer i tech-virksomheder via udenlandske venturefonde. Eksempelvis har Pensionsdanmark investeringer gennem venturefonden Silicon Valley Bank.
Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.