Artikel top billede

En fascinerende bog om absolut ingenting

Nothing: Surprising Insights Everywhere from Zero to Oblivion handler om alt det, der karakteriseres ved det, der mangler – som for eksempel temperatur, masse, tryk eller effekt.

”Der er jo ingenting!”

Sådan vil man typisk sige om et virkelig ligegyldigt og kedsommeligt sted, der ligger et sted i nærheden af Lars Tyndskids marker og den yderste kartoffelrække.

Men samtidig er det en ret præcis karakteristik af langt størstedelen af universet, hvor der både mørkt, koldt, lufttomt og – ja – ingenting.

Så hvad er ingenting egentlig?

Det er i hvert fald et ekstremt vidt begreb og emnet for bogen Nothing: Surprising Insights Everywhere from Zero to Oblivion, der samler artikler og essays fra magasinet New Scientist.

For blot det, at et eller andet karakteriseres ved en slags fravær – af varme, lys, masse, funktion eller noget helt femte – betyder ikke nødvendigvis, at det er ligegyldigt.

Bogen beskæftiger sig blandt andet med begrebet ”0”, som jo spiller en ganske central rolle i matematik og digital teknologi, men også med hvad der måske var før The Big Bang.

Den kommer også omkring så forskellige emner som de tekniske potentialer ved at bevæge sig tæt på absolutte nulpunkt, om mørk energi og om placeboeffekten, der som bekendt handler om at et uvirksomt medikament får en patient til at få det bedre.

Nothing: Surprising Insights Everywhere from Zero to Oblivion er ikke helt ny, men har alligevel formået at ligge højt på talrige lister over fagbøger på Amazon gennem adskillige år.

Det er dog alligevel ganske godt gået af en bog, der handler om, ja, ingenting.

Titel: Nothing: Surprising Insights Everywhere from Zero to Oblivion / Redaktør: Jeremy Webb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Globeteam lå i forhandlinger med flere købere inden frasalg: Aggressiv ekspansionsplan venter nu forude - har afsat 'betydeligt beløb'
Interview: Direktør for Globeteam Claus Moldow gør klar til offensiv ekspansion efter, at han, Morten Strunge Nielsen og Kirk Kapital har solgt kontrollen over det danske konsulenthus til den store norske kapitalfond Norvestor. "Pengene er afsat til organisk vækst i Danmark, men vi vil også komme til at se på opkøb," siger han.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”