Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Sundhedskortet runder knap en halv million downloads på et døgn / PwC køber dansk it-virksomhed / El Salvador vil gøre bitcoin til lovligt betalingsmiddel

Sundhedskortet runder knap en halv million downloads på et døgn. PwC køber dansk it-virksomhed. Uniwire købt af britisk investeringsfond. Bestseller-milliardær køber sig ind i FC Midtjylland. Fintech-virksomhed får kapitalindsprøjtning. El Salvador vil gøre bitcoin til lovligt betalingsmiddel.

Godmorgen denne mandag morgen, hvor vi skriver 7. juni.

Her kommer ugens første morgen-briefing fra Computerworld, hvor vi begynder med den digitale version af det gule sundhedskort.

Sundhedskortet runder en halv million downloads på et døgn

Det blev for præicst en uge siden muligt at downloade sundhedskortet som app, og det har en stor del danskere allerede benyttet sig af.

Alene i løbet af det første døgn hentede knap 500.000 borgere sundhedskort-appen, som i den første uge blev hentet hele 630.000 gange.

Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen i en meddelelse til Computerworld.

Appen kan downloades til både Android og iOS, hvor den er strøget direkte ind på førstepladsen på listen over de mest populære gratis apps.

Sammen med coronapas er det digitale sundhedskort for tiden blandt de absolut mest downloadede apps til danskernes mobiltelefoner.

PwC køber dansk it-virksomhed

Revisions- og rådgivningshuset PwC opkøber den danske it-virksomhed Strand og Donslund (S&D) med 15 ansatte.

Strand og Donslund rådgiver både offentlige og private kunder indenfor blandt andet forretnings- og it-arkitektur samt data management.

"Opkøbet af S&D er en del af PwC’s strategi om at blive endnu stærkere på konsulentområdet inden for digitalisering og it management. Vi oplever et stort kundebehov om rådgivning og støtte ved større digitale transformationer, og det ønsker vi naturligvis at imødekomme," udtaler Michael Eriksen, direktør for advisory i PwC, i en meddelelse til Computerworld.

PwC’s nuværende konsulentforretning tæller cirka 450 medarbejdere og partnere, heraf omkring 100 inden for it- og teknologirådgivning.

Uniwire købt af britisk investeringsfond

Engelske ICM Mobility Group, der hører under ICM Limiteds globale investeringsfond, har købt danske Uniwire, der blev stiftet i 2001.

Det oplyser Uniwire i en meddelelse til Computerworld.

Uniwire står bag billetløsninger til offentlige transportvirksomheder i form af en mobility-platform, der samler en bred vifte af mobility-services lige fra traditionel kollektiv transport til flextransport, samkørsel eller mikromobilitet som eksempelvis elløbehjul, bycykler eller delecykler.

ICM Mobility Group, der overtager det danske selskab med 25 ansatte, har omkring 1.000 medarbejdere fordelt i 20 lande.

Bestseller-milliardær køber sig ind i FC Midtjylland

Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen har via sit investeringsselskab, Heartland, erhvervet sig en ejerandel på 25 procent af FC Midtjylland for 125 millioner kroner.

Det blev fredag annonceret på et pressemøde på MCH Arena i Herning - ikke langt fra Bestsellers hovedkontor.

Hovedaktionær i FC Midtjylland, der i år sluttede på 2. pladsen i superligaen, er stadig englænderen Matthew Benham, der også ejer den engelske klub Brentford.

Fintech-virksomhed får kapitalindsprøjtning

Danske Mazepay, der står bag en B2B-betalingsløsning, modtager en kapitalindsprøjtning på 11 millioner kroner fra investeringsfonden Outward VC, oplyser selskabet i en meddelelse til Computerworld.

Kapitalen skal ifølge selskabet bruges til at udbrede betalingsløsningen til Frankrig, Benelux, Tyskland og Storbritannien.

Siden Mazepay blev stiftet i 2018 har startup-virksomheden etableret partnerskaber med blandt andre MasterCard, Nordea og Eurocard.

El Salvador vil gøre bitcoin til lovligt betalingsmiddel

Vi slutter mandagens morgen-briefing i det mellemamerikanske land El Salvador.

For her kan landets omkring 6,4 millioner indbyggere muligvis se frem til at kunne bruge bitcoin som lovligt betalingsmiddel, hvilket i så fald vil være det første land i verden.

Præsident i El Salvador, Nayib Bukele, bekendtgjorde således lørdag, at han agter at stille et lovforslag, der skal gøre den største kryptovaluta målt på markedsværdi, bitcoin, til et helt legitimt betalingsmiddel.

Det skriver AP News.

"På kort sigt vil det skabe arbejdspladser og hjælpe med at inkludere tusindvis af mennesker, som står uden for den formelle økonomi," lyder det fra El Salvadors præsident i en video, som blev afspillet til konferencen Bitcoin 2021 i Miami.

Det anslås, at omkring 70 procent af befolkningen i El Salvador, hvor den amerikanske dollar er officiel valuta, ikke har en bankkonto.