Artikel top billede

Christel Schaldemose klar med udkast til storstilet ny digital lovgivning i EU: Omfattende regler venter de store it-giganter

Interview: EU er på trapperne med ny digital lovgivning, der skal dæmme op for it-giganternes dominans, skabe øget konkurrence og beskytte forbrugerne. Christel Schaldemose (S) har som chefforhandler nu afleveret sit udkast til den nye lovgivning. "Stort set al min arbejdstid er gået med det," siger hun.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Læs stort interview med Christel Schaldemose (S) om den kommende Digital Services Act
  • Her er de vigtigste elementer i den digitale lovpakke
  • Her er de mulige kommende krav til de store it-giganter
  • Hvornår vi kan forvente at Digital Services Act vedtages
1.710
8:45 min
Det tunge EU-maskineri er så småt ved at komme i omdrejning med nye og omfattende regler for digitale tjenester i et forsøg på at dæmme op for de store it-giganters dominans, styrke konkurrencen og beskytte brugerne.

Sammen med sin franske kollega Thierry Breton fremlagde EU-kommissær Margrethe Vestager i december EU-Kommissionens storstilede digitale lovpakke i form af Digital Services Act og Digital Markets Act.

Nu har det danske EU-parlamentsmedlem Christel Schaldemose (S), der i slutningen af januar udnævnt til parlamentets chefforhandler på Digital Services Act, netop afleveret sit første udkast til det ene hovedspor, Digital Services Act.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.