Artikel top billede

(Foto: Alexander Haslund)

Christel Schaldemose klar med udkast til storstilet ny digital lovgivning i EU: Omfattende regler venter de store it-giganter

Interview: EU er på trapperne med ny digital lovgivning, der skal dæmme op for it-giganternes dominans, skabe øget konkurrence og beskytte forbrugerne. Christel Schaldemose (S) har som chefforhandler nu afleveret sit udkast til den nye lovgivning. "Stort set al min arbejdstid er gået med det," siger hun.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Læs stort interview med Christel Schaldemose (S) om den kommende Digital Services Act
  • Her er de vigtigste elementer i den digitale lovpakke
  • Her er de mulige kommende krav til de store it-giganter
  • Hvornår vi kan forvente at Digital Services Act vedtages
1.710
8:45 min
Det tunge EU-maskineri er så småt ved at komme i omdrejning med nye og omfattende regler for digitale tjenester i et forsøg på at dæmme op for de store it-giganters dominans, styrke konkurrencen og beskytte brugerne.

Sammen med sin franske kollega Thierry Breton fremlagde EU-kommissær Margrethe Vestager i december EU-Kommissionens storstilede digitale lovpakke i form af Digital Services Act og Digital Markets Act.

Nu har det danske EU-parlamentsmedlem Christel Schaldemose (S), der i slutningen af januar udnævnt til parlamentets chefforhandler på Digital Services Act, netop afleveret sit første udkast til det ene hovedspor, Digital Services Act.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter