Artikel top billede

Tysk billeverandør bygger ny stor microchip-fabrik i kampen mod chip-tørken

Verdens største underleverandør af bildele melder sig nu på banen midt i chipmanglen og åbner milliard-fabrik.

Verdens største underleverandør til bilindustrien, tyske Robert Bosch, har åbnet en chipfabrik lidt undenfor den tyske by Dresen, som et led i at nedbringe verdens mangel på microchips.

Fabrikken, der har kostet cirka én millard euro - lige under 7,5 milliarder danske kroner - vil afsætte de første chips til brug i elektronisk værktøj og output til bildele.

”Der er ingen hurtig løsning, da det tager tid at øge produktionen,” sagde Bosch-bestyrelsesmedlem Harald Kroeger i et telefoninterview med erhvervsmediet Bloomberg.

"Men den nye fabrik hjælper bestemt med at frigøre anden kapacitet - hver chip er en god chip," erklærede han.

EU er særligt sårbar i chip-tørjken og har sat et mål om at producere mindst 20 procent af verdens forsyning - målt på værdiandelen - inden udgangen af ​​dette årti.

”Hvis en stor blok som EU ikke er i stand til at producere mikrochips, har jeg det ikke godt med det,” sagde den tyske kansler Angela Merkel under en virtuel tale i sidste måned til en tysk forskningskonference.

"Hvis du er en bilnation, er det ikke godt, hvis du ikke kan producere hovedkomponenterne."

Tysklands føderale økonomiministerie ydede omkring 140 millioner euro i støtte til Boschs fabrik som en del af programmet "Important Project of Common European Interest" eller IPCEI.

Flere industrier var allerede begyndt at mærke konsekvensen af chipmanglen. Blandt andet bilindustrien, som har oplevet problemer med at kunne levere produkter. Hos Tesla har man været nødt til at hæve priserne på flere elbilsmodeller.

Men også pc-producenter som Apple oplever udfordringer. Her har forhandlerne mærket at det bliver sværere at bestille nok varer hjem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere