Artikel top billede

Tysk billeverandør bygger ny stor microchip-fabrik i kampen mod chip-tørken

Verdens største underleverandør af bildele melder sig nu på banen midt i chipmanglen og åbner milliard-fabrik.

Verdens største underleverandør til bilindustrien, tyske Robert Bosch, har åbnet en chipfabrik lidt undenfor den tyske by Dresen, som et led i at nedbringe verdens mangel på microchips.

Fabrikken, der har kostet cirka én millard euro - lige under 7,5 milliarder danske kroner - vil afsætte de første chips til brug i elektronisk værktøj og output til bildele.

”Der er ingen hurtig løsning, da det tager tid at øge produktionen,” sagde Bosch-bestyrelsesmedlem Harald Kroeger i et telefoninterview med erhvervsmediet Bloomberg.

"Men den nye fabrik hjælper bestemt med at frigøre anden kapacitet - hver chip er en god chip," erklærede han.

EU er særligt sårbar i chip-tørjken og har sat et mål om at producere mindst 20 procent af verdens forsyning - målt på værdiandelen - inden udgangen af ​​dette årti.

”Hvis en stor blok som EU ikke er i stand til at producere mikrochips, har jeg det ikke godt med det,” sagde den tyske kansler Angela Merkel under en virtuel tale i sidste måned til en tysk forskningskonference.

"Hvis du er en bilnation, er det ikke godt, hvis du ikke kan producere hovedkomponenterne."

Tysklands føderale økonomiministerie ydede omkring 140 millioner euro i støtte til Boschs fabrik som en del af programmet "Important Project of Common European Interest" eller IPCEI.

Flere industrier var allerede begyndt at mærke konsekvensen af chipmanglen. Blandt andet bilindustrien, som har oplevet problemer med at kunne levere produkter. Hos Tesla har man været nødt til at hæve priserne på flere elbilsmodeller.

Men også pc-producenter som Apple oplever udfordringer. Her har forhandlerne mærket at det bliver sværere at bestille nok varer hjem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
“Holdningen er tilsyneladende, at it ikke har indflydelse på medarbejdertilfredshed”
"Når jeg ser, hvor meget man går op i indretning og arkitektur for at give medarbejderne de bedst tænkelige fysiske rammer, undrer det mig, at man ikke gør det samme, når vi leverer software til dem."
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.