Artikel top billede

Tesla hæver priserne på grund af chipmangel

Elon Musk forklarer, at chipmangel og pres på forsyningskæderne er forklaringen på stigende Tesla-priser.

Tesla er har måtte hæve prisen for både Model 3 og Model Y på grund af pres på forsyningskæderne. Helt konkret fører mangel på råmaterialer fører til højere priser.

Det har topchefen Elon Musk oplyst et svar til en Twitter-bruger, der klager over de stigende priser.

Ifølge det amerikanske media Quartz er de amerikanske priser for en Model 3 steget med 2500 dollar, hvilket svarer til cirka 15.000 danske kroner.

Bilgiganter ramt af chiptørke

De globale forsyningskæder er i øjeblikket især pressede på chip-området, hvor det blandt andet har ramt en række af de store spillere i bilindustrien, som i stigende grad er blevet afhængig af avancerede computerchip.

Oven på coronaakrisen har de store selskaber haft de haft problemer med at skaffe tilstrækkeligt mange chip hjem, hvilket har haft konksekvenser for deres produktionskapacitet.

Eksempelvis har Ford og GM måtte nedjustere deres forventninger indtjeningen med milliarder af dollar på grund af chip-krisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere