Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Globalt kæmpe-nedbrud får en lang række hjemmesider til at gå i sort: TV 2, Amazon, Spotify og New York Times er ramt

En globalt nedbrud har fået massevis af hjemmesider til at gå i sort. Flere store nyhedsmedier som TV 2, Financial Times, CNN og The Guardian er ramt. Det samme gør sig gældende for Amazon, Spotify og en række streaming-tjenester, der har problemer med at holde hjemmesiderne ovenvande.

Et kollektivt kæmpe-nedbrud udspiller sig netop nu.

Flere hjemmesider tilhørende store nyhedsmedier, sociale medier og andre virksomheder er gået i sort.

Hvad angår medierne, så oplever danske TV 2 og Kristeligt Dagblad, britiske The Guardian og amerikanske Financial Times, Bloomberg, NY Times samt CNN problemer med deres websites.

Det franske nyhedsburau AFP melder ligeledes om nedbrud på Amazons hjemmeside og den britiske regerings hjemmeside.

Nyhedsbureauet Reuters, hvis hjemmeside er funktionsdygtig, skriver, at problemet sandsynligvis udspringer fra den amerikanske cloud-udbyder Fastly, der leverer infrastruktur til meider i hele verden.

Cloud-selskabet oplyser på sin egen driftsside, at fejlen er blevet identificeret og udrettet på nuværende tidspunkt. Årsagen til nedbruddet oplyses ikke.

"Problemet er blevet identificeret og en løsning er blevet anvendt. Kunderne kan opleve øgede svartider imens, de globale services vender tilbage," skriver Fastly.

Ifølge Fastly blev problemet identificeret og løst inden for 59 minutter.

TV 2, hvis hjemmeside igen er oppe, benytter sig ligeledes af Fastlys services til at optimere indhold på siden, skriver mediet selv.

"Det er et af de største og mest omfangsrige nedbrud af digitale services i meget lang tid," siger Kaare Sørensen, redaktionschef på TV2.DK, til TV2.DK.

Tusindvis af brugere melder om fejl
På downdetector.com, der samler indberetninger om nedbrud, vælter det ind fra brugere, der ikke kan tilgå diverse websites.

Her meldes om fejl og nedbrud hos tjenester som CNN, AWS og Spotify.

Brugerne melder ligeledes om problemer hos flere straming-tjenester såsom HBO Max Hulu og YouTube og hos sociale medier som Twitter og Reddit.

Ifølge Downdetector har 20.000 brugere meldt om problemer med Reddits hjemmeside, og omkring 2.000 har meldt om fejl på Amazons website.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere