Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Globalt kæmpe-nedbrud får en lang række hjemmesider til at gå i sort: TV 2, Amazon, Spotify og New York Times er ramt

En globalt nedbrud har fået massevis af hjemmesider til at gå i sort. Flere store nyhedsmedier som TV 2, Financial Times, CNN og The Guardian er ramt. Det samme gør sig gældende for Amazon, Spotify og en række streaming-tjenester, der har problemer med at holde hjemmesiderne ovenvande.

Et kollektivt kæmpe-nedbrud udspiller sig netop nu.

Flere hjemmesider tilhørende store nyhedsmedier, sociale medier og andre virksomheder er gået i sort.

Hvad angår medierne, så oplever danske TV 2 og Kristeligt Dagblad, britiske The Guardian og amerikanske Financial Times, Bloomberg, NY Times samt CNN problemer med deres websites.

Det franske nyhedsburau AFP melder ligeledes om nedbrud på Amazons hjemmeside og den britiske regerings hjemmeside.

Nyhedsbureauet Reuters, hvis hjemmeside er funktionsdygtig, skriver, at problemet sandsynligvis udspringer fra den amerikanske cloud-udbyder Fastly, der leverer infrastruktur til meider i hele verden.

Cloud-selskabet oplyser på sin egen driftsside, at fejlen er blevet identificeret og udrettet på nuværende tidspunkt. Årsagen til nedbruddet oplyses ikke.

"Problemet er blevet identificeret og en løsning er blevet anvendt. Kunderne kan opleve øgede svartider imens, de globale services vender tilbage," skriver Fastly.

Ifølge Fastly blev problemet identificeret og løst inden for 59 minutter.

TV 2, hvis hjemmeside igen er oppe, benytter sig ligeledes af Fastlys services til at optimere indhold på siden, skriver mediet selv.

"Det er et af de største og mest omfangsrige nedbrud af digitale services i meget lang tid," siger Kaare Sørensen, redaktionschef på TV2.DK, til TV2.DK.

Tusindvis af brugere melder om fejl
På downdetector.com, der samler indberetninger om nedbrud, vælter det ind fra brugere, der ikke kan tilgå diverse websites.

Her meldes om fejl og nedbrud hos tjenester som CNN, AWS og Spotify.

Brugerne melder ligeledes om problemer hos flere straming-tjenester såsom HBO Max Hulu og YouTube og hos sociale medier som Twitter og Reddit.

Ifølge Downdetector har 20.000 brugere meldt om problemer med Reddits hjemmeside, og omkring 2.000 har meldt om fejl på Amazons website.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere