Artikel top billede

Globalt kæmpe-nedbrud får en lang række hjemmesider til at gå i sort: TV 2, Amazon, Spotify og New York Times er ramt

En globalt nedbrud har fået massevis af hjemmesider til at gå i sort. Flere store nyhedsmedier som TV 2, Financial Times, CNN og The Guardian er ramt. Det samme gør sig gældende for Amazon, Spotify og en række streaming-tjenester, der har problemer med at holde hjemmesiderne ovenvande.

Et kollektivt kæmpe-nedbrud udspiller sig netop nu.

Flere hjemmesider tilhørende store nyhedsmedier, sociale medier og andre virksomheder er gået i sort.

Hvad angår medierne, så oplever danske TV 2 og Kristeligt Dagblad, britiske The Guardian og amerikanske Financial Times, Bloomberg, NY Times samt CNN problemer med deres websites.

Det franske nyhedsburau AFP melder ligeledes om nedbrud på Amazons hjemmeside og den britiske regerings hjemmeside.

Nyhedsbureauet Reuters, hvis hjemmeside er funktionsdygtig, skriver, at problemet sandsynligvis udspringer fra den amerikanske cloud-udbyder Fastly, der leverer infrastruktur til meider i hele verden.

Cloud-selskabet oplyser på sin egen driftsside, at fejlen er blevet identificeret og udrettet på nuværende tidspunkt. Årsagen til nedbruddet oplyses ikke.

"Problemet er blevet identificeret og en løsning er blevet anvendt. Kunderne kan opleve øgede svartider imens, de globale services vender tilbage," skriver Fastly.

Ifølge Fastly blev problemet identificeret og løst inden for 59 minutter.

TV 2, hvis hjemmeside igen er oppe, benytter sig ligeledes af Fastlys services til at optimere indhold på siden, skriver mediet selv.

"Det er et af de største og mest omfangsrige nedbrud af digitale services i meget lang tid," siger Kaare Sørensen, redaktionschef på TV2.DK, til TV2.DK.

Tusindvis af brugere melder om fejl
På downdetector.com, der samler indberetninger om nedbrud, vælter det ind fra brugere, der ikke kan tilgå diverse websites.

Her meldes om fejl og nedbrud hos tjenester som CNN, AWS og Spotify.

Brugerne melder ligeledes om problemer hos flere straming-tjenester såsom HBO Max Hulu og YouTube og hos sociale medier som Twitter og Reddit.

Ifølge Downdetector har 20.000 brugere meldt om problemer med Reddits hjemmeside, og omkring 2.000 har meldt om fejl på Amazons website.
IT-JOB

Hansen Technologies Denmark A/S

Software Developer

IT & Co ApS

IT-konsulent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.