Artikel top billede

USA's senat vedtager tech-investeringer for 250 milliarder dollar til at slå kinesisk konkurrence

Det amerikanske senat har med stort flertal vedtaget en kæmpe tech-pakke i kampen om at slå Kina i det teknologi-kapløb, der lige nu udspiller sig.

Næsten 250 milliarder dollar - mere end 1.500 milliarder danske kroner - er med stort flertal stemt igennem det amerikanske senat til en pulje, der skal imødegå den tekniske trussel, som Kina udgør for den amerikanske supermagt.

Pakken sender omkring 190 milliarder dollars til styrkelsen af amerikansk teknologi og forskning.

Separat er godkendt 54 milliarder dollar til at øge amerikansk produktion og forskning i halvledere og telekommunikationsudstyr, mens to milliarder dollar er dedikeret til microchip-investeringer, der er brugt af bilproducenter, der har set store mangler og har haft betydelige produktionsnedskæringer.

Det skriver flere medier heriblandt Reuters.

Lovgivningen med den indbyggede tech-regning skal også passere gennem Repræsentanternes Hus før den endeligt kan underskrives af præsident Joe Biden.

Udover de enorme investeringer i it og teknologi, indeholder lovforslaget en række andre Kina-relaterede punkter.

Blandt andet et forbud mod at downloade den sociale medie-app TikTok på offentlige enheder og en blokering for køb af droner, der er fremstillet og solgt af virksomheder, der bakkes op af den kinesiske regering.

Herudover vil lovpakken give diplomater og taiwansk militær mulighed for at vise deres flag og bære deres uniformer, når de er i USA på offentlige anliggender.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere