Artikel top billede

USA's senat vedtager tech-investeringer for 250 milliarder dollar til at slå kinesisk konkurrence

Det amerikanske senat har med stort flertal vedtaget en kæmpe tech-pakke i kampen om at slå Kina i det teknologi-kapløb, der lige nu udspiller sig.

Næsten 250 milliarder dollar - mere end 1.500 milliarder danske kroner - er med stort flertal stemt igennem det amerikanske senat til en pulje, der skal imødegå den tekniske trussel, som Kina udgør for den amerikanske supermagt.

Pakken sender omkring 190 milliarder dollars til styrkelsen af amerikansk teknologi og forskning.

Separat er godkendt 54 milliarder dollar til at øge amerikansk produktion og forskning i halvledere og telekommunikationsudstyr, mens to milliarder dollar er dedikeret til microchip-investeringer, der er brugt af bilproducenter, der har set store mangler og har haft betydelige produktionsnedskæringer.

Det skriver flere medier heriblandt Reuters.

Lovgivningen med den indbyggede tech-regning skal også passere gennem Repræsentanternes Hus før den endeligt kan underskrives af præsident Joe Biden.

Udover de enorme investeringer i it og teknologi, indeholder lovforslaget en række andre Kina-relaterede punkter.

Blandt andet et forbud mod at downloade den sociale medie-app TikTok på offentlige enheder og en blokering for køb af droner, der er fremstillet og solgt af virksomheder, der bakkes op af den kinesiske regering.

Herudover vil lovpakken give diplomater og taiwansk militær mulighed for at vise deres flag og bære deres uniformer, når de er i USA på offentlige anliggender.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere