Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danske Samesystem sænker værdiansættelse med 100 millioner kroner forud for børsnotering / Cbrain indgår strategisk samarbejde i Tyskland / Makkerpar bag Gaest.com lancerer ny booking-platform

Danske Samesystem sænker værdiansættelse med 100 millioner kroner forud for børsnotering. Cbrain indgår strategisk samarbejde i Tyskland. Nyetableret it-selskab leverer stærkt årsresultat. Makkerpar bag Gaest.com lancerer ny booking-platform. Kinesisk politi anholder 1.100 for hvidvask med kryptovaluta. Kinesisk politi anholder 1.100 for hvidvask med kryptovaluta. Verizon tænder for 5G i USA. Mark Zuckerberg vil arbejde remote halvdelen af tiden.

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing 11. juni.

Der er alt mulig grund til at finde det store smil frem på vej mod arbejde, derhjemme eller hvor du nu befinder dig.

Restauranter og barer kan fra i dag holde åbent til midnat, på mandag ophæves kravet om mundbind (næsten), sommervarmen er over os og i morgen klokken 18.00 spiller Danmark sin første fodboldkamp ved EM 2020 på hjemmebane i Parken mod Finland.

Et EM, der måske kan markere, at Danmark og Europa er på vej ud af den mørke corona-skygge.

Men hold lige på klaphat og briller lidt endnu. Der venter selvfølgelig som altid en spændende dag på Computerworld.

Her sparker vi morgenen i gang med en kort overflyvning.

Danske Samesystem sænker værdiansættelse med 100 millioner kroner forud for børsnotering

Cloud-selskabet Samesystem med hovedkvarter i Værløse nord for København banker forud for børsnotering sin værdiansættelse ned med 100 millioner kroner - fra 375 til 275 millioner kroner.

Det skriver Børsen.

"Beslutningen er alene funderet i den aktuelle markedssituation på vækstbørsen og et ønske om at sikre de mange ansatte hos Samesystem, som bakker op om børsintroduktionen samt alle øvrige investorer en god rejse med Samesystem," lyder det fra selskabets direktør Henrik Salicath.

Samesystem har besluttet at udbyde flere aktier til en lavere stykpris, mens selskabet fastholder at udbyde aktier for 75 millioner kroner i forbindelse med børsnoteringen.

Investorer, der allerede har tegnet aktier i den igangværende tegningsperiode, vil blive afregnet aktierne til den nye lavere pris pr. aktie, lyder det.

Cbrain indgår strategisk samarbejde i Tyskland

Cbrain har skrevet under på en strategisk samarbejdsaftale med Nortal i Tyskland.

Samarbejdet skal være med til at accelerere væksten og udbredelsen af Cbrains produktionssystem F2 på det tyske marked, lyder det i fondsbørsmeddelelse.

Nortal har kontorer i Europa, USA og Mellemøsten, og selskabet beskæftiger 1.000 medarbejdere med speciale indenfor strategirådgivning og software.

"Samtidig har Nortal gennem en lang række projekter for myndigheder dokumenteret sin styrke som leverandør til den offentlige sektor, og Nortal er dermed velpositioneret som samarbejdspartner for cBrain," lyder det i meddelelsen.

Nyetableret it-selskab leverer stærkt årsresultat

Unit It kommer ud af 2020/21 med en vækst i omsætning på 18 procent til i alt 160 millioner kroner, mens bundlinjen lander på lidt over 20 millioner kroner - en fremgang på 25 procent.

Unit It blev etableret for få år siden i 2019 efter en fusion af flere it-virksomheder, og er i dag 90 ansatte.

Selskabet er en del af den danske, familieejede koncern United Shipping & Trading Company (USTC-gruppen), der har hovedsæde i Middelfart.

Unit IT forventer en samlet organisk vækst for koncernen på cirka 10 procent for regnskabsåret 2021/22.

Makkerpar bag Gaest.com lancerer ny booking-platform

Iværksætterparret bag udlejningsvirksomheden Gaest.com, som blev solgt til Airbnb i 2019, er nu klar med en ny booking-platform til udlejning af sommerhuse.

Det skriver Børsen i morgenens avis.

Det er parret Christian Schwarz Lausten og Anders Boelskifte Mogensen, som begge har arbejdet for Airbnb, der nu har lanceret platformen Landfolk med ind til videre 100 nøje udvalgte sommerhuse.

"Det, vi drømmer om her, er at lave Nordens største platform for high-end sommerhuse," lyder det fra Christian Schwarz Lausten, der er direktør i selskabet.

De to har flere investorer bag sig heriblandt Danmarks rigeste, Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen via selskabet Foundernet.

Kinesisk politi anholder 1.100 for hvidvask med kryptovaluta

De kinesiske myndigheder intensiverer sin kampagne mod kryptovaluta-markedet og har arresteret mere end 1.100 personer på mistanke om, at de har hvidvasket ved hjælp af kryptovaluta.

Det skriver The Wall Street Journal.

Politiaktionen omfattede hele 23 provinser, regioner og byer og målrettet mere end 170 kriminelle grupperinger med tilknytning til kryptovaluta og hvidvask, lød det fra de kinesiske myndigheder.

Arrestationerne sker, efter at Kina har slået hårdt ned på minedrift og handel med kryptovaluta.

Verizon tænder for 5G i USA

Telegiganten Verizon åbnede torsdag sit første kommercielt tilgængelige private 5G-netværk i USA, skriver Reuters.

Verizon har testet privat 5G med flere kunder og har blandt andet indgået et samarbejde med Microsoft og Amazon.

Det nuværende netværk er bygget på eksisterende 4G-netværk for at tage højde for kompatibilitet, lyder det.

Mark Zuckerberg vil arbejde remote halvdelen af tiden

Facebook-stifter, -topchef og en af verdens rigeste, Mark Zuckerberg, planlægger at arbejde hjemmefra i hvert fald halvdelen af det nye år.

Det skriver The Wall Street Journal.

"Jeg har fundet ud af, at det at arbejde remote har givet mig mere plads til langsigtet tænkning og hjulpet mig med at bruge mere tid sammen med min familie, hvilket har gjort mig lykkeligere og mere produktiv på arbejdspladsen," lyder det fra Mark Zuckerberg i et internt brev til Facebooks ansatte.