Artikel top billede

(Foto: Anthony Quintano.)

Facebook åbner for hjemmearbejde på fuld tid post corona - men kan betyde lavere løn

Tusindvis af ansatte hos Facebook vil have mulighed for at arbejde hjemme fra på fuld tid selv efter corona. Men det kan gå ud over lønnen, lyder det fra giganten.

Langsomt er en tid post corona ved at indfinde sig i samfundet, hvor virksomheder nu er begyndt at tegne konjunkturerne af fremtidens arbejde og søge svaret på, hvad der er den rigtige balancegang mellem kontor- og hjemmearbejde.

Facebook løfter nu lidt af sløret for sin politik.

Allerede fra 15. juni åbner Facebook op for, at enhver ansat kan anmode om at arbejde hjemmefra. Men flytter de Facebook-ansatte til en region med lavere omkostninger, vil deres løn blive justeret i overensstemmelse hermed.

Det skriver Bloomberg.

Selvom Facebook, der har omkring 60.000 medarbejdere, indfører hjemmearbejde som permanent mulighed, opfordrer selskabet til, at ansatte fra tid til anden møder ind på kontoret.

"Vejledning er at være på kontoret mindst halvdelen af ​​tiden," lyder det.

I begyndelsen af september planlægger Facebook at åbne de fleste af sine amerikanske kontorer med mindst 50 procents kapacitet, mens selskabet regner med en fuld genåbning per oktober.

Facebooks topchef Mark Zuckerberg sagde sidste år, at han tror på, at remote arbejde kan udgøre helt op til 50 procent af Facebooks samlede arbejdsstyrke.

Flere andre af tech-giganterne har givet mulighed for hjemmearbejde på fuld tid - heriblandt VMware, Twitter og Square.

Hos Apple har topchef Tim Cook lagt op til, at medarbejderne minimum skal have tre dage på kontoret. Det er imidlertid ikke faldet i god jord hos Apples ansatte, der slet ikke er enige i den linje.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere