Artikel top billede

(Foto: Anthony Quintano.)

Facebook åbner for hjemmearbejde på fuld tid post corona - men kan betyde lavere løn

Tusindvis af ansatte hos Facebook vil have mulighed for at arbejde hjemme fra på fuld tid selv efter corona. Men det kan gå ud over lønnen, lyder det fra giganten.

Langsomt er en tid post corona ved at indfinde sig i samfundet, hvor virksomheder nu er begyndt at tegne konjunkturerne af fremtidens arbejde og søge svaret på, hvad der er den rigtige balancegang mellem kontor- og hjemmearbejde.

Facebook løfter nu lidt af sløret for sin politik.

Allerede fra 15. juni åbner Facebook op for, at enhver ansat kan anmode om at arbejde hjemmefra. Men flytter de Facebook-ansatte til en region med lavere omkostninger, vil deres løn blive justeret i overensstemmelse hermed.

Det skriver Bloomberg.

Selvom Facebook, der har omkring 60.000 medarbejdere, indfører hjemmearbejde som permanent mulighed, opfordrer selskabet til, at ansatte fra tid til anden møder ind på kontoret.

"Vejledning er at være på kontoret mindst halvdelen af ​​tiden," lyder det.

I begyndelsen af september planlægger Facebook at åbne de fleste af sine amerikanske kontorer med mindst 50 procents kapacitet, mens selskabet regner med en fuld genåbning per oktober.

Facebooks topchef Mark Zuckerberg sagde sidste år, at han tror på, at remote arbejde kan udgøre helt op til 50 procent af Facebooks samlede arbejdsstyrke.

Flere andre af tech-giganterne har givet mulighed for hjemmearbejde på fuld tid - heriblandt VMware, Twitter og Square.

Hos Apple har topchef Tim Cook lagt op til, at medarbejderne minimum skal have tre dage på kontoret. Det er imidlertid ikke faldet i god jord hos Apples ansatte, der slet ikke er enige i den linje.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere